Linnéuniversitetet söker forskare och sekreterare

Illustration som visar anhörig, närstående och personal

Illustration: Mattias Gordon

Institutionen för hälso- och vårdvetenskap på Linnéuniversitetet söker en forskare till EU Horizon Europé projektet WELL-CARE vid forskargruppen Nationellt kompetenscentrum anhöriga. Forskargruppen leds av professor Elizabeth Hanson.

Fakulteten  för hälso- och livsvetenskap söker en forskningssekreterare till EU Horizon Europé projektet WELL-CARE vid forskargruppen Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), Institutionen för hälso- och vårdvetenskap.

Läs mer om utlysningarna på https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/

Sista ansökningsdag: 2023-11-19

För mer information och kontakt

Foto på Elizabeth Hanson
Elizabeth Hanson

FoU-ledare och forskare

Elizabeth Hanson är FoU-ledare vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) och professor vid Linnéuniversitetet, Institutionen för hälsa och vårdvetenskap. Hon är sjuksköterska och har disputerat inom området palliativ vård. Elizabeth har tidigare arbetat som klinisk lektor i Kanada och lektor och forskningsledare vid Universitet i Sheffield, England inom ACTION-projektet. Vid millenniumskiftet flyttade hon till Sverige.

Under sin yrkesverksamhet har Elizabeth arbetat nationellt och internationellt med forskning, utveckling och utbildning inom anhörigskap och anhörigstöd i ett livsloppsperspektiv med ambitionen att forska och utveckla nya innovativa tjänster för närstående i behov av hjälp, vård och stöd och deras anhöriga. En forskning och utveckling som sker i samverkan med såväl de närstående och deras anhöriga som vård- och omsorgspersonal och beslutsfattare.

Hon är sedan många år styrelseledamot i Eurocarers, där hon också varit ordförande. Eurocarers är en europeisk icke-statlig organisation bestående av nationella forskningscentra och nationella anhörigföreningar från EU:s alla 28 medlemsländer.

Elizabeth leder Nka:s forskninggren vid Linnéuniversitetet. Hon är huvudforskare i ett flertal forskningsprojekt med finansiering från Forte och familjen Kamprads stiftelse och i det stora EU Horizon Europé-projektet WELL CARE med femton parter i fem länder och tolv samverkansparter i Sverige. Vidare var Elizabeth en av initiativtagarna till ansökan om att få driva det nationella kompetenscentret för anhörigfrågor – Nka.

Senast uppdaterad 2023-10-24 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Paul Svensson