Anhöriga till personer med flerfunktionsnedsättning

Flicka i rullstol tillsammans med en kvinna.

Foto: Funkisbyrån

På områdessidan ”Anhöriga till personer med flerfunktionsnedsättning” hittar du information och material som kan vara till hjälp och stöd för dig som står nära någon med omfattande funktionsnedsättningar med medicinska komplikationer. Här finns berättelser av anhöriga, inspirationsmaterial, kunskapsöversikter, information om Nka:s samtalsgrupper samt tips och råd.

Materialet på sidan vänder sig både till dig som är anhörig till någon med flerfunktionsnedsättning och till dig som möter anhöriga i ditt arbete.

Film om Nka:s uppdrag, att vara ett nationellt kunskapsstöd för föräldrar och anhöriga till personer med kombination av flera omfattande funktionsnedsättningar och omfattande medicinska behov.

Arbetar du inom habilitering och vill vara med i ett nationellt nätverk?

En illustration som visar två personer som håller en pusselbit som täcker ansiktet.

Välkommen till ett digitalt möte i NAFFN – Nka och regionernas habiliteringar i nätverk för anhöriga till personer med flerfunktionsnedsättning. Här får du tillsammans med Nka och kollegor från hela landet möjlighet att dela erfarenheter och få ny kunskap. 

Läs mer

Mer material på Nka Play

Nka Play symbolPå Nka Play hittar du Nka:s webbinarier, inspelade konferenser och filmer inom området flerfunktionsnedsättning. Här kan du även lyssna på Nka-podden där vi pratar om anhörigskap och anhörigstöd.

Klicka här för att komma till Nka Play