Final i Äldrelyftet om äldre med ADHD och autism

Äldre kvinna cyklar

Foto: Smålandsbilder

Äldrelyftet - om äldre med ADHD och autism har under tre år drivits av Riksförbundet Attention med stöd av Allmänna arvsfonden tagit fram kunskap och lyft äldre personers erfarenhet av att sent i livet få en Npf-diagnos eller åldras med ADHD eller autism eller är anhörig.

I juni var det stor final då projektet avslutades. Men arbetet för att öka kunskap och ge stöd till äldre personer är inte slut. Nu finns det material för både den som själv är berörd eller anhörig samt för personal som kan bidra till ökad kunskap och medvetenhet.

- Vi på Nka har haft glädjen att få delta i projektet som samarbetspartner. Det är ett väldigt viktigt arbete som gjorts och som vi får fortsätta att sprida och förvalta, säger Susanne Rolfner Suvanto.

Läs mer om Äldrelyftet på Attentions webbplats

För dig som möter äldre i arbetet

Läs även: Föreläsningar om äldre vuxna och psykisk (o)hälsa (Nka)

För mer information och kontakt

Foto på Susanne Rolfner Suvanto
Susanne Rolfner Suvanto

Möjliggörare/praktiker – Äldre

Jag har arbetat många år inom områdena äldre och psykiatri. Allt ifrån undersköterska till statliga utredning om en nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer. Specialistområde äldre och psykisk ohälsa samt existentiella frågor. På de övriga 50 procenten arbetar jag i det egna företaget Omvårdnadsinstitutet med föreläsningar, utredningar, expertstöd till kommuner, regioner och myndigheter. Egen erfarenhet av att ha vårdat mina båda föräldrar till livets slut.

Senast uppdaterad 2023-06-15 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Paul Svensson