Citat från föräldrar

"När barnen förlorade sin mamma förlorade jag inte bara min fru utan min identitet som förälder. Att ställas inför att själv ha fullt ansvar för våra ungdomar är en utmaning varje dag. Inte minst för att jag ofta känner mig handfallen för hur jag skall kunna stötta dem i deras sorg. Det är så svårt att veta vad som är tonårstrots och vad som är saknad, när jag skall sätta en gräns och när jag skall låta dem testa gränser. Jag förstår ju att de behöver få hitta sin egen väg samtidigt som de behöver mig. Det är svårt men med Randiga Husets stöd känner jag mig lite tryggare i min föräldraroll och jag får svar på många av mina frågor." 
 //Pappa till två tonåringar

"Min lilla pojke var bara ett år när hans pappa dog. Det är svårt att veta hur mycket han förstår och jag är så rädd att han skall glömma sin pappa. Jag har ofta känt mig väldigt ensam men i Randiga Huset träffar jag andra föräldrar som tampas med samma frågeställningar och hur konstigt det än kan låta så gör det det lite lättare. Det känns också skönt att ha tillgång till personalens kunskap om barns sorg. Deras lugn gör mig trygg." // Mamma till pojke

"Jag har känt mig så osäker på hur jag skall bemöta barnen i deras sorg. Hur mycket förstår dom? När skall jag prata med dom och när skall jag låta dem vara? Jag är så rädd att göra fel och att jag skall hantera situationen på ett sätt så att de kommer att få det svårt i framtiden. Randiga Huset ger mig svar på många av mina frågor. Det gör att jag känner mig tryggare i min roll som förälder."
// Mamma, tre barn

"Att få komma hit och möta andra föräldrar i liknande situationer är så skönt. Vi tampas med samma utmaningar och att mötas i det gör att jag känner mig mindre ensam."
Pappa, två barn
"Det är så fint att se hur min pojke påverkas positivt av att träffa andra barn i samma situation. Han känner sig inte längre som den enda pojken i hela världen som har en död pappa."
// Mamma, ett barn

"När vi kommer till Randiga Huset känner vi oss hemma och jag känner som förälder en trygghet att barnen har en speciell plats av vara på i sin sorg. Randiga Huset möter både barn och vuxna med omtanke, erfarenhet och kunskap. För min äldsta dotter märker jag tydligt att Randiga Huset är en plats där hon känner sig sedd och bekräftad i sin sorg och saknad efter pappa och jag märker att det betyder väldigt mycket för henne att bara få vara där och känna gemenskap med andra, samt en tillhörighet som hon inte längre kan känna fullt ut i andra sammanhang. Randiga Huset har blivit en stor och viktig pusselbit i vår väg tillbaka till livet genom sorgen."
//Mamma till tre barn (3, 7 och 9 år)

"Vi har alla vår individuella sorg men vi möts på Randiga Huset med ett gemensamt fokus: Barnen. De viktigaste som finns och som har blivit än viktigare för oss.
Idag är det jag som behöver Randiga Huset, jag som träffar och utbyter tankar med de som är i liknande situation som jag.
Om några år tänker jag att det är min son, nu 2 år, som behöver Randiga Huset. Då är det han som kan prata och utbyta tankar med barn som är i liknande situation som han, utan en pappa i livet.
Tack för ert fina jobb. Ni behövs länge, alltid."

// Mamma till finaste pojken 2 år

"Nu känner jag mig inte riktigt lika tafatt när jag ser att han mår dåligt och håller det inom sig. Jag vågar närma mig honom och fråga hur han mår."
"det är så skönt att ha någonstans att vända sig med alla sina frågor"
"Ni gör det lättare att förstå hur jag skall läsa av mitt barn och veta vad han behöver"
// mormor till pojke 8 år

Senast uppdaterad 2021-02-09 av EmelieS, ansvarig utgivare Lennart Magnusson