Linnéuniversitetet söker forskare och sekreterare

Illustration som visar anhörig, närstående och personal

Illustration: Mattias Gordon

Institutionen för hälso- och vårdvetenskap på Linnéuniversitetet söker en forskare till EU Horizon Europé projektet WELL-CARE vid forskargruppen Nationellt kompetenscentrum anhöriga. Forskargruppen leds av professor Elizabeth Hanson.

Fakulteten  för hälso- och livsvetenskap söker en forskningssekreterare till EU Horizon Europé projektet WELL-CARE vid forskargruppen Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), Institutionen för hälso- och vårdvetenskap.

Läs mer om utlysningarna på https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/

Sista ansökningsdag: 2023-11-19

För mer information och kontakt

Foto på Elizabeth Hanson
Elizabeth Hanson

FoU-ledare och forskare

Elizabeth Hanson är sjuksköterska och har disputerat inom området palliativ vård. Hon har tidigare arbetat som klinisk lektor i Canada och lektor och forskningsledare inom ACTION-projektet vid Universitet i Sheffield, England. Vid millenniumskiftet flyttade hon till Sverige och arbetar nu som professor vid Linnéuniversitetet och vetenskaplig ledare vid FoU Sjuhärad - Välfärd, Högskolan i Borås. Under sin yrkesverksamhet har hon arbetat med forskning, utveckling och utbildning inom äldrevård och anhörigstöd med ambitionen att forska och utveckla nya innovativa tjänster för äldre och deras anhöriga i samverkan med såväl äldre med kroniska sjukdomar och deras anhöriga som vård- och omsorgspersonal och beslutsfattare. Elizabeth var en av initiativtagarna till ansökan om att få driva det nationella kompetenscentret för anhörigfrågor.

Senast uppdaterad 2023-10-24 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Paul Svensson