Poddavsnitt om Borås Stads satsning på digital inkludering

I det senaste avsnittet av SKR:s Kompetenscenter Välfärdstekniks podcast pratar de medverkande om Borås Stads arbete för att minska det digitala utanförskapet.

Borås stad lånar ut surfplattor till stadens seniorer i hopp om att äldre ska bli mer bekväma med tekniken och känna sig mer inkluderade i samhället. Som en del av satsningen erbjuds också utbildningar och digitalt stöd i hemmet.

I avsnittet medverkar Fredrik Arvevik, seniorhälsokonsulent-IT, och Madelene Alfinsson, verksamhetsutvecklare för välfärdsteknik, från Borås Stad, samt Elsie Juterot som själv har fått hjälp och stöd att använda sin surfplatta. Elsie Juterot, som tidigare var anhörigvårdare, berättar att hon använder surfplattan varje dag och att det under pandemin och sedan hon började bo ensam har hjälpt henne att hålla kontakt med vänner och familj.

– Jag har inte kunnat gå hem till någon eller träffat någon, och ingen har kommit hem till mig. Men det här har sysselsatt mig väldigt mycket och jag har ju sett den som jag har pratat med. Det har gjort att jag inte känt mig ensam under den här tiden, säger hon i avsnittet.

Avsnittet leds av Eva Sahlén, Kompetenscenter välfärdsteknik.

Lyssna på avsnittet

Läs mer

Nka har tidigare skrivit en längre artikel om Borås Stads satsning. I artikeln berättar Fredrik Arvevik om hur surfplattor kan fungera som ett hjälpmedel för anhöriga och deras närstående. Läs artikeln

Senast uppdaterad 2022-03-25 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson