Reportage: Erfarenheternas kraft i fokus

Cecilia Blanck, Magnus Andén och Gerd Andén.

Cecilia Blanck, Magnus Andén och Gerd Andén. Foto: Agneta Berghamre Heins

Berättelsen om Magnus Andén, ordförande för Riksföreningen JAG, är berättelsen om en familjs livslånga lärande som i kombination med en oförtröttlig kamp för bland annat rätten till personlig assistans gjort historiska avtryck. Det framkom under föredraget ”Jag är en fri medborgare och lever ett självvalt liv” som hölls under den första dagen av konferensen Livets möjligheter i Stockholm.

Mitt på scenen i det starka strålkastarljuset sitter Magnus Andén omgiven av sina båda gode män: Mamman Gerd Andén och systern Cecilia Blanck, verksamhetsansvarig för Riksföreningen JAG. En intresseorganisation för barn och vuxna med flera större funktionsnedsättningar varav en intellektuell.

– Vi tänkte prata om erfarenheternas kraft. För det du har varit med om Magnus har lärt dig, och oss runtomkring omkring, hur det hänger ihop. Erfarenheter som skapat den där djupa kunskapen och ofta väckt starka känslor eller kraftfull energi. För att det varit på riktigt och det lärandet är verkligen livslångt, sa Cecilia Blanck inledningsvis.

Läs hela reportaget

Senast uppdaterad 2022-12-13 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson