Anhörigskapets mångfald – har alla anhöriga samma behov?

Anhöriga i olika situationer

Illustration: Mattias Gordon

Anhöriga är ingen homogen grupp utan består av samma mångfald och representation som samhället i sin helhet. Erfarenheter och olika perspektiv påverkar anhörigskapet. För att möta anhörigas behov behöver vi ha kännedom och förståelse kring människors olika erfarenheter.

Välkommen till ett webbinarium som belyser anhörigskap utifrån ett HBTQI-perspektiv och vad det innebär att tillhöra en nationell minoritet eller ha ett annat modersmål än svenska.

Medverkande:

Anna Siverskog, forskare vid Södertörns högskola, som presenterar en nyligen gjord studie om äldre, anhöriga och demens utifrån ett HBTQ-perspektiv, och Sari Sarhamo, anhörigkonsulent i Borås kommun, som pratar om "Hjärtats språk".

När: 22 oktober, kl 14.00-15:30
Var: På webben via Zoom
Anmälan: Klicka här för anmälan

För mer information och kontakt

Foto på Lennart Magnusson
Lennart Magnusson

Verksamhetschef och forskare

Lennart Magnusson, sjuksköterskaoch docent har disputerat med en avhandling om design av en IT-baserad stödtjänst, ACTION för äldre med kroniska sjukdomar och deras anhöriga i partnerskap med de äldre, deras anhöriga och vård- och omsorgspersonal. Lennart har tidigare arbetat som vårdlärare, studierektor, klinikföreståndare och vårdutvecklare. Sedan 1996 har han arbetat som projektledare för en flertal nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt inom äldre och anhörigområdet. Han är anställd vid Institutionen för hälso- och vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet och Vårdvetenskapliga institutionen och ÄldreVäst Sjuhärad vid Högskolan i Borås. Lennart var en av initiativtagarna till FoU-enheten ÄldreVäst Sjuhärad och till ansökan om att få driva det nationella kompetenscentret för anhörigfrågor

Senast uppdaterad 2024-09-25 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson