Jeanette Spångberg om sin medverkan

Jeanette Spångberg med sin son. Foto: privat

Jeanette Spångberg med sin son. Foto: Privat

"För mig har det varit uteslutande positivt att vara med. Det är intressant att prata med föräldrar från olika landsändar. Vi har barn i olika åldrar och med olika diagnoser, men vi drivs ju alla av viljan att göra det bra för våra barn och för oss själva så att vi ska orka allt med hälsan i behåll.

Min son är 19 år och vi som har varit med ett tag kan förhoppningsvis ge både stöd och råd åt föräldrar med yngre barn. Samtidigt har jag blivit väldigt inspirerad av föräldrar till yngre barn som är starka och verkligen kämpar.

Vid första samtalet fick vi välja ämnen och det har handlat om allt från praktiska råd till behovet av att ösa ur sig saker. Vi har till exempel pratat om assistans och fritidshjälpmedel.

Samtalen har pågått i två timmar och då har Anette och Marianne från Nka och en teknisk support varit med och det har fungerat väldigt bra. Vi har träffats en gång i månaden i ett år och några av oss har även haft mailkontakt utanför nätverket. Det är skönt att kunna diskutera – allt från duschbritsar till intressanta kurser – med människor som förstår vad man pratar om."

Reportaget har tidigare publicerats i vårt nyhetsbrev nr 4 2013.
Läs nyhetsbrevet

Senast uppdaterad 2021-04-20 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson