Nu startar den nationella anhörigveckan

Anhörigt barn, morfar, Mark Levengood, Anna Tenje

Nationella anhörigveckan 2023

Nka bjuder in till webbinarier om arbetsliv och om barn som anhöriga. I flera av landets kommuner anordnas lokala aktiviteter med olika teman.

Att ge vård, hjälp eller stöd till nära och kära är en uppgift som miljontals människor tar sig an varje dag. Det kan kännas självklart och meningsfullt. Samtidigt kan anhörigas eget välbefinnande och förmåga att upprätthålla en rimlig balans mellan arbete, fritid och omsorg påverkas.

Nationella och europeiska anhörigdagen

Fredagen den 6 oktober är det den nationella och europeiska anhörigdagen. I år har Nka och Eurocarers  beslutat att uppmärksamma anhörigas arbetsliv. Mellan 10.00 och 12.00 blir det ett kostnadsfritt webbinarium som modereras av Mark Levengood. Anna Tenje, äldre- och socialförsäkringsminister inleder. Anhöriga, forskare och utredare föreläser. Välkomna!

Läs mer här

Barn som anhöriga

Den 5 oktober handlar det om barn som är anhöriga till närstående med sjukdom, ohälsa eller andra svårigheter. Webbinariet mellan 10.00 och 12.00 ger kunskap om barns behov, hur man kan hjälpa och utveckling som pågår inom området.

Läs mer här

Anhöriga uppmärksammas i kommunerna

I övriga landet blir det öppna, lokala föreläsningar om exempelvis framtidens stöd, psykisk ohälsa och senaste forskningen på anhörigområdet. Mer information finns under de respektive kommunernas hemsidor. 

Senast uppdaterad 2023-10-02 av HelenaI, ansvarig utgivare Lennart Magnusson