Nka:s forskargrupp presenterade sitt arbete

Miriam Svensson, Pauline Johansson, Lennart Magnusson och Elizabeth Hanson håller i seminariet.

Miriam Svensson, Pauline Johansson, Lennart Magnusson och Elizabeth Hanson är alla med i forskargruppen "Anhöriga, anhörigskap och anhörigstöd". Foto: Helena Isaksson Baeck

"Vi har varit, vi är eller vi kommer att bli anhöriga till någon som behöver oss". Så förklarade professor Elizabeth Hanson begreppet informella vårdgivare när publiken började ställa frågor efter ett seminarium på Linnéuniversitetet den 5 maj.

På fyrtio effektiva minuter presenterade forskargruppen ”Anhöriga, anhörigskap och anhörigstöd” sitt arbete som bland annat handlar om konsekvenserna av covid-19, möjligheter och utmaningar med välfärdsteknik, unga omsorgsgivares hälsa och hur yrkesverksammas liv och ekonomi påverkas när en närstående är långvarigt sjuk, har en funktionsnedsättning, lider av psykisk ohälsa eller har ett missbruk.

Gruppen berättade också om hur forskningen implementeras på nationell och internationell nivå. Seminariet arrangerades av fakulteten för hälso- och livsvetenskap vid Linnéuniversitetet.

Se seminariet i efterhand

Läs mer om forskarseminariet

Senast uppdaterad 2023-05-15 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson