Digital kunskapsguide för vuxna anhöriga till personer med psykisk ohälsa

Ett par håller varandras händer

Foto: Smålandsbilder

Välkommen till kunskapsguiden som vänder sig till dig som står nära en vuxen person med psykisk ohälsa. Här har vi samlat information som vi hoppas kan vara hjälpsamt för dig. Här kan du lyssna till anhörigas berättelser, du möter också personal som i sitt arbete träffar personer med psykisk ohälsa. De berättar om vilket stöd som finns att få och om vanliga frågor som anhöriga kan ha.

Marie Winbo, anhörigkonsulent i Stockholms stad ger en introduktion till den digitala kunskapsguiden.

Att vara anhörig

Bild på två personer som sitter tillsammans

I modulen Att vara anhörig kan du som står nära någon med psykisk ohälsa ta del av föreläsningar om anhörigas hälsa, vikten av återhämtning och vad som kan underlätta i anhörigas situation. Här kan du som anhörig också lära dig mer om hur du kan hjälpa och ge stöd till någon som mår dåligt.

Klicka här för att ta del av föreläsningarna om Att vara anhörig

Om psykisk ohälsa

Bild på kvinna som tittar ut över havet

I modulen Om psykisk ohälsa kan du ta del av föreläsningar om några psykiatriska tillstånd. Här kan du som anhörig lära dig mer om vad som påverkar vår psykiska hälsa. För dig som vill läsa mer om specifika diagnoser så hittar du länkar i anslutning till de olika föreläsningarna.

Klicka här för att ta del av föreläsningarna Om Psykisk ohälsa

Samhällets stöd

Bild på en livboj

I modulen Samhällets stöd från hälso- och sjukvården, kommunen och andra myndigheter kan du ta del av föreläsningar om de olika huvudmännens uppdrag och det stöd man som anhörig kan erhålla från dem.

Klicka här för att ta del av föreläsningarna om Samhällets stöd från hälso- och sjukvården, kommunen och andra myndigheter

Länkar

Länkar på en brygga

I modulen länkar har vi samlat informationslänkar till olika hemsidor och organisationer som är kopplade till innehållet i den digitala kunskapsguiden och till området psykisk ohälsa.

 

Klicka här för att ta del av länkarna 

  

Senast uppdaterad 2023-04-05 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Paul Svensson