I nöd och lust

Den 20 juni anordnade Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) ett webbinarium som utgår från materialet som har tagits fram i projektet I nöd och lust. Projektet har arbetat för att synliggöra anhöriga som är 65 år och äldre som vårdar sin partner i hemmet. Inom ramen för projektet har man tagit fram material som kan användas i samtal med anhöriga med målet om att få fler att våga prata om det som kan vara svårt.

Webbinariet vänder sig till dig som har genomfört, genomför eller är intresserad av att starta upp studiecirklar med hjälp av studiecirkelmaterialet I nöd och lust. Här får du veta mer om materialet och hur du kan använda det.

Se föreläsningen med Lisa Schjelde i spelaren nedan.

Medverkande:
Lisa Schjelde, projektledare Bräcke diakoni
Susanne Rolfner Suvanto, möjliggörare/praktiker Nka

Här kan du läsa mer om materialet som tagits fram inom projektet I nöd och lust

 

För mer information:

Foto på Susanne Rolfner Suvanto
Susanne Rolfner Suvanto

Möjliggörare/praktiker – Äldre

Jag har arbetat många år inom områdena äldre och psykiatri. Allt ifrån undersköterska till statliga utredning om en nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer. Specialistområde äldre och psykisk ohälsa samt existentiella frågor. På de övriga 50 procenten arbetar jag i det egna företaget Omvårdnadsinstitutet med föreläsningar, utredningar, expertstöd till kommuner, regioner och myndigheter. Egen erfarenhet av att ha vårdat mina båda föräldrar till livets slut.

Senast uppdaterad 2023-05-15 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson