Samtalsgrupp för vuxensyskon

Bild på vuxensyskon till personer med funktionsnedsättning

Nu är det hög tid att anmäla sig till digital samtalsgrupp för vuxensyskon. Gruppen startar i januari 2024 och vänder sig till alla som har ett syskon med sjukdom eller funktionsnedsättning.

Det kan ibland vara svårt att veta vilket ansvar man har för ett syskon som har behov av extra omsorger, vård eller stöd på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning. I den här digitala samtalsgruppen finns det möjlighet att prata fritt och att dela sina tankar och funderingar med människor som har liknande erfarenheter. 

Den 23 januari 2024 startar en ny grupp 

Varmt välkommen med din anmälan!

När: Tisdagar, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 20/2 27/2, 5/3, 12/3

Tid: Klockan 14 – 16

Var: Via Zoom. Länk skickas ut.

Hur: Samtalen följer samtalsmaterialet Fokus på mig, Vuxensyskon. Läs eller ladda ner det här.

Samtalsledare: Susanne Idsjö, anhörigkonsulent i Vara Kommun, Helena Boman, anhörigsamordnare i Herrljunga kommun

Läs mer om om vuxensyskon här

Ladda ner eller läs PDF här

För mer information och anmälan

Foto på Maria Ahlqvist
Maria Ahlqvist

Möjliggörare/praktiker, Anhöriga och funktionsnedsättning

Maria är socionom och har arbetat som kurator på Habiliteringen vid Riksgymnasiet för ungdomar med rörelsehinder, Bräcke diakoni. Hon har också bred erfarenhet av anhörigfrågor och har bland annat varit med och utformat två material att ha som utgångspunkt för samtal: Studiecirkelmaterialet "När jag inte längre är med" som vänder sig till föräldrar som har vuxna söner och döttrar med funktionsnedsättning, och samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" för den som är syskon till någon med långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.
Maria har mött många föräldrar till barn och unga med funktionsnedsättning genom att vara ledare för samtalsgrupper och föräldrahelger där föräldrar till barn med olika diagnoser har fått möjlighet att träffas.

Senast uppdaterad 2023-11-03 av HelenaI, ansvarig utgivare Lennart Magnusson