Anna Pella släpper bok om väntesorg

Anna Pella samt bild på omslaget till boken Väntesorg. Omslaget visar en bild på Annas dotter Agnes.

Boken "Väntesorg" är en fristående uppföljare till "När du ler stannar tiden". Foto: Johan Ericson

Journalisten, författaren och föreläsaren Anna Pella släpper nu sin bok ”Väntesorg”. Boken består av dagboksanteckningar som hon har skrivit till dottern Agnes som föddes med en svår flerfunktionsnedsättning. 

Väntesorg handlar om den känsla av förlust och sorg som man som anhörig kan uppleva om man har en närstående som exempelvis är svårt sjuk eller har en flerfunktionsnedsättning, där livet är skört. I boken beskriver Anna Pella hur det är att planera för en framtid som kanske inte finns och samtidigt försöka göra det bästa av tiden man har tillsammans.

– Jag har skrivit den här boken för att berätta om hur en familj påverkas när livet inte kan tas för givet, och hur det är att leva i ovisshet. En bok som jag själv skulle ha behövt läsa när jag förstod att min äldsta dotter med största sannolikhet skulle komma att dö före mig. Då när mina egna tankar var ett enda virrvarr och jag famlade efter något att hålla mig i, säger Anna Pella, i ett pressmeddelande.

Boken är en fristående uppföljare till När du ler stannar tiden. Anna Pella är också författare till serien om Funkisfamiljen där vi får följa Vide och syskonen Tintin och Mio. Mio har en sällsynt diagnos och kan inte gå eller prata. Barnboksserien handlar om barns tankar om livets stora frågor och belyser hur det kan vara att växa upp med ett syskon som har en svår funktionsnedsättning.

Läs mer om Anna Pellas bok Väntesorg

Senast uppdaterad 2022-09-13 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson