Över tusen personer i stor manifestation för psykisk hälsa

Bild på scen från manifestationen, samt bild på Ing-Marie Wieselgren.

Ing-Marie Wieselgren var psykiatriker och nationell samordnare för psykisk hälsa på Sveriges kommuner och regioner, SKR. Hon mördades i Visby under årets Almedalsvecka. Den 15 november anordnades en manifestation för att ingjuta kraft och hopp i det fortsatta arbetet för psykisk hälsa. Foton: Ingrid Lindholm och Thomas Henriksson/SKR.

Samma dag som rättegången mot psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgrens mördare avslutades, arrangerades en stor manifestation i Stockholm.

Bakom manifestation – Tillsammans för psykisk hälsa – den 15 november stod Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Syftet var att ingjuta hopp och kraft i det fortsatta arbetet för psykisk hälsa i Ing-Marie Wieselgrens anda, och visa att det går att nå en förändring om alla deltar.

Manifestationen samlade omkring 1 100 personer som på olika sätt arbetar för psykisk hälsa. 500 av dessa deltog fysiskt på plats. Manifestationen leddes av journalisten Kattis Ahlström, tidigare generalsekreterare för BRIS – Barnens rätt i samhället.

Talarlistan var lång. Bland de närmare 30 namnen återfanns politiker, beslutsfattare och tjänstepersoner från myndigheter, vård, omsorg och skola, liksom ett stort antal företrädare från civilsamhället.

Läs hela reportaget

Senast uppdaterad 2022-11-18 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson