Webbinarium om anhörigskapets utmaningar

Två personer med ryggsäckar promenerar

Webbinarium om anhörigskapets utmaningar

Att vara anhörig till någon med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) kan innebära såväl mycket glädje men också många utmaningar.

Attention vill under webbinariet belysa den utsatta situation som många anhöriga till personer med NPF har. Vi presenterar resultatet av vår nyligen avslutade enkätrapport om anhörigskap. Vi lyfter aspekter i anhörigskapet kopplat till psykisk och fysisk hälsa, arbete, ekonomi och möjlighet till ett eget socialt liv. Vi lyfter de stora utmaningarna och hur situationen ser ut för många idag, men också vad de själva önskar för stöd i sitt anhörigskap. Rapporten presenteras av Fanny Eklund, verksamhetsutvecklare anhörigstöd.

Deltar i webbinariet gör också Ingrid Lindholm från Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) som delar med sig av erfarenheter från Nka och får möjlighet att kommentera vår rapport.

Vi avslutar webbinariet med ett panelsamtal mellan Attentions ordförande Anki Sandberg,Riksdagsledamot Malin Höglund (M) och Social- och trygghetsborgarråd Stockholm stad Alexander Ojanne (S).

Moderator under webbinariet är Matilda Berglund Calais, intressepolitisk utredare.

Dag: Onsdagen 6/3

Tid: kl. 12.00–12.50

Plats: Attentions youtube-kanal

Länk till webbinariet: https://youtube.com/live/UTojsO2vwxg?feature=share

Du behöver inte anmäla ditt deltagande i förväg.

Varmt välkommen!

 

Attention

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom adhd, autism, Tourettes syndrom och språkstörning.

Senast uppdaterad 2024-02-06 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson