Bris erbjuder stöd på ukrainska

Person håller i en telefon.

Foto: Pexels

För att stärka stödet till barn som tvingats fly från kriget i Ukraina startar Bris nu en särskild telefonlinje för råd och stöd på ukrainska. Till telefonlinjen kan även vuxna ringa för att få stöd kring hur man kan stötta barn i sin närhet.

– Vår erfarenhet från den senaste stora flyktingperioden 2015 är att det under en tid kommer att finnas ett behov av stöd för barn som varit med om svåra upplevelser, både krisstöd här och nu men också på längre sikt. Många barn som genomlevt krig och flykt kan lida av stark stress och har risk att utveckla PTSD. Vi vet ännu inte hur många som kommer att stanna i Sverige eller hur det kommer att utveckla sig, men detta är en viktig satsning för att ge stöd till barn som tvingats fly och som befinner sig här just nu, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

Bris erbjuder sedan tidigare telefonstöd till vuxna på svenska, engelska och arabiska. Nu utökas alltså detta stöd med möjligheten att också få stöd på ukrainska kring hur man kan stötta barn i sin närhet. Barn kan i sin tur söka stöd för vad som helst som de mår dåligt över eller vill prata om.

Telefonlinjen har öppet tisdagar och torsdagar, kl. 14.00-17.00, samt onsdagar kl. 09.00-12.00. Telefonnummer: 020-48 48 48.

Läs mer på Bris webbsida

Senast uppdaterad 2022-06-08 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson