Välkommen till Nka:s webbinarium i samband med den europeiska anhörigdagen

En bild på moderator Kattis Ahlström, samt illustrationer som visar personer i olika åldrar.

Kattis Ahlström kommer att moderera Nka:s webbinarium som anordnas med anledning av den nationella och europeiska anhörigdagen. Foto till höger: Peter Cederling

I samband med den nationella och europeiska anhörigdagen bjuder Nka in till ett webbinarium som kommer att fokusera på samverkan mellan anhöriga och personal. Här får du ta del av aktuell kunskap inom området. Moderator för årets webbinarium är programledaren Kattis Ahlström.

Med en ökande andel äldre personer och personer med funktionsnedsättning, utmaningar att rekrytera och bibehålla personal och förväntningar på anhöriga att medverka i vården och omsorgen krävs det dialog och diskussion för att finna nya vägar framåt – nu och för framtiden.

Under det här webbinariet kommer resultat från aktuella befolkningsstudier att presenteras. Anhöriga och personal redovisar sina synpunkter på samverkan och partnerskap i vård och omsorg och vi får ta del av erfarenheter från ett blandat lärande nätverk i EU Horizon Europe-projektet Well Care. ”The communities takes care of each other” i Nederländerna kommer att berätta hur de arbetar med partnerskap i samhället för att ta hand om varandra och från Carers Skottland får vi en beskrivning av hur de arbetar med partnerskap i vård och omsorg.

Webbinariet avslutas med reflektioner kring samverkan och partnerskap mellan anhöriga och personal. Vad vill och kan anhöriga bidra med och hur kan vården och omsorgen underlätta för anhöriga som vill vara delaktiga?

Webbinariet vänder sig främst till beslutsfattare, chefer, anhöriga och personal som möter anhöriga i sitt arbete, men alla intresserade är självklart välkomna. Att delta i webbinariet är helt kostnadsfritt.

Klicka här för att anmäla dig!

Datum: 4 oktober
Tid: 10.00-12.00
Plats: Digitalt via Zoom
Moderator: Kattis Ahlström

Nka-logga och ECD-logga

Senast uppdaterad 2024-08-29 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson