Ny vägledning om övergång till vuxensjukvård för unga med funktionsnedsättning

En ilustration som visar en skylt med två pilar som pekar åt olika håll.

Nyligen publicerades en vägledning som ska underlätta och förbättra övergången från barnsjukvård till vuxensjukvård för unga med medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning.

Vägledningen är framtagen på uppdrag av Nationellt programområde (NPO) rehabilitering, habilitering och försäkringsmedicin. I vägledningen finns det samlade erfarenheter och goda exempel på hur övergången till vuxensjukvård kan förbättras. Förhoppningen är att vägledningen ska fungera som ett stöd och underlag i det fortsatta arbetet med att skapa en god och jämlik vård och hälsa.

Läs vägledningen för övergång från barn- till vuxensjukvård för unga med medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning (kunskapsstyrningvard.se)

Webbinarium

Onsdagen den 16 oktober bjuder Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) in till ett webbinarium som handlar om vägledningen. Vid webbinariet kommer vägledningen att presenteras och de medverkande kommer att berätta hur vägledningen kan vara en hjälp i arbetet på habiliteringar samt hur den kan underlätta för anhöriga.

Webbinariet vänder sig till anhöriga, professionella och andra intresserade som möter personer med flerfunktionsnedsättning eller andra funktionsnedsättningar. Att delta i webbinariet är helt kostnadsfritt.

Mer information och länk till anmälan hittar du här!

Bild: Region Kalmar Län

Senast uppdaterad 2024-08-27 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson