Nka bjuder in till hearingar inför remissvar

Illustration som visar en kvinna som sitter vid en dator.

Illustration: Mattias Gordon

Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) är remissinstans för regeringens utredning "Stärkt stöd till anhöriga – ett mer ändamålsenligt stöd till barn och vuxna som är anhöriga". Som en del av arbetet med att utforma vårt remissvar vill vi bjuda in till två digitala hearingar för att diskutera utredningens förslag och dess potentiella påverkan på stödet till anhöriga.

Träffarna anordnas den 27 november och 4 december. Hearingen den 27 november kommer att fokusera på de förslag som rör stödet till vuxna anhöriga medan hearingen den 4 december rör förslagen kring barn som anhöriga. 

Träffarna inleds med en kort presentation av utredningens huvudpunkter, följt av en öppen diskussion där alla deltagare är välkomna att bidra med sina synpunkter och erfarenheter.

Läs eller ladda ner utredningens betänkande på Regeringskansliets webbplats

Hearing med fokus på vuxna anhöriga

I denna hearing kommer vi särskilt att lyfta förslaget om att socialnämnden ska erbjuda en anhörigkontakt till anhöriga som behöver särskilt stöd. Vi diskuterar fördelar, risker och eventuella utmaningar med att formalisera stödet. Flera andra förslag ur utredningen kommer också att tas upp för diskussion.

Datum: 27 november
Tid: 15:00-16:30
Plats: Digitalt via Zoom

Anmäl dig här!

Hearing med fokus på barn som anhöriga

I denna hearing kommer vi bland annat att lyfta förslaget om att en ny bestämmelse föreslås i socialtjänstlagen för att förtydliga socialnämndens ansvar för barn som är anhöriga. Vi kommer även att uppmärksamma förslaget att 5 kap. 7 § hälso- och sjukvårdslagen ska förtydligas, där det bland annat föreslås att skyldigheten även ska omfatta syskon. Flera andra förslag ur utredningen kommer också att tas upp för diskussion, då vi diskuterar fördelar och eventuella nackdelar kring förslagen.

Datum: 4 december
Tid: 15:00-16:30
Plats: Digitalt via Zoom

Anmäl dig här!
Sista anmälningsdag är 27 november.

Varmt välkommen!

Senast uppdaterad 2024-10-21 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson