Välfärdsteknik och AI som stöd för anhöriga och personer med demenssjukdom,

Tid
Ämne
Välfärdsteknik och AI som stöd för anhöriga och personer med demenssjukdom,
Plats
På webben via Zoom
Anhöriga som använder välfärdsteknologi

Illustration: Mattias Gordon

Välkommen till ett inspirerande webbinarium där vi utforskar hur välfärdsteknik och AI kan användas som stöd för anhöriga till personer med demenssjukdom. Under webbinariet kommer aktuell forskning, utveckling och policy att presenteras.

En anhörig med erfarenhet av välfärdsteknik kommer medverka utifrån egna erfarenheter kring hur tekniken påverkat både anhörigrollen och vardagen. Exempel på välfärdsteknik som kan underlätta vardagen för anhöriga och skapa möjligheter till ökad livskvalitet för både anhöriga och personer med demenssjukdom kommer att presenteras. Konkreta exempel på hur tekniken fungerar i praktiken kommer att presenteras, liksom aktuell forskning och utvärderingar i ämnet. Webbinariet kommer även behandla insikter om hur tekniken kan införas och används ur socialtjänst- och hälso- och sjukvårdsperspektiv.


Medverkande

Susanne Rolfner Suvanto, moderator och praktiker/möjliggörare Nka

Maria Nilsson, forskare/möjliggörare och verksamhetssamordnare Nka

Ulf Engerby – anhörig

Michaela Ericsson, verksamhetsutvecklare Campus Västervik

Anna Lundström och Monica Harrysson Andersson, Karlskrona Kommun

Helén Dellkvist, doktorand Blekinge tekniska högskola

När: 11 februari, kl 14.00-15.30

Var: På webben via Zoom

Klicka här för anmälan

För mer information och kontakt

Foto på Lennart Magnusson
Lennart Magnusson

Verksamhetschef och forskare

Lennart Magnusson, sjuksköterskaoch docent har disputerat med en avhandling om design av en IT-baserad stödtjänst, ACTION för äldre med kroniska sjukdomar och deras anhöriga i partnerskap med de äldre, deras anhöriga och vård- och omsorgspersonal. Lennart har tidigare arbetat som vårdlärare, studierektor, klinikföreståndare och vårdutvecklare. Sedan 1996 har han arbetat som projektledare för en flertal nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt inom äldre och anhörigområdet. Han är anställd vid Institutionen för hälso- och vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet och Vårdvetenskapliga institutionen och ÄldreVäst Sjuhärad vid Högskolan i Borås. Lennart var en av initiativtagarna till FoU-enheten ÄldreVäst Sjuhärad och till ansökan om att få driva det nationella kompetenscentret för anhörigfrågor

Senast uppdaterad 2024-11-06 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Paul Svensson