Basutbildning digitalt anhörigstöd

Tid
Ämne
Basutbildning digitalt anhörigstöd
Plats
På webben via zoom
En illustration som visar en kvinna framför en datorskärm.

Illustration: Mattias Gordon

Under den här träffen går vi igenom grunderna i att hålla digitala träffar i mötesplattformen Zoom.

Här får du i lugn och ro testa tekniken som behövs när man leder digitalt, bland annat att dela dokument, spela in eller dela in i grupper (break out rooms). Den här träffen riktar sig främst till dig som inte kommit igång ordentligt med att leda digitala träffar och vill känna dig trygg i tekniken. 

Klicka här för att anmäla dig!

För mer information och kontakt

Foto på Maria Ahlqvist
Maria Ahlqvist

Möjliggörare/praktiker, Anhöriga och funktionsnedsättning

Maria är socionom och har arbetat som kurator på Habiliteringen vid Riksgymnasiet för ungdomar med rörelsehinder, Bräcke diakoni. Hon har också bred erfarenhet av anhörigfrågor och har bland annat varit med och utformat två material att ha som utgångspunkt för samtal: Studiecirkelmaterialet "När jag inte längre är med" som vänder sig till föräldrar som har vuxna söner och döttrar med funktionsnedsättning, och samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" för den som är syskon till någon med långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.
Maria har mött många föräldrar till barn och unga med funktionsnedsättning genom att vara ledare för samtalsgrupper och föräldrahelger där föräldrar till barn med olika diagnoser har fått möjlighet att träffas.

Senast uppdaterad 2022-12-09 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson