Idrottsledare spelar roll!

Tid
Ämne
Idrottsledare spelar roll!
Plats
Digitalt på webben

Spela roll är en årlig uppmärksamhetsvecka som handlar om att sätta fokus på barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. Spela roll äger alltid rum samma vecka som alla hjärtans dag. 2024 års uppmärksamhetsvecka är den 12–18 februari.

Idrottsledare spelar roll!

Tisdag, 13 februari

Föreläsare: Erica Hellberg idrottspsykolog, Susie Moonan socionom, sportchef.

Inte min Match har grundats av idrottspsykologiska rådgivaren Erica Hellberg. Idag ingår även tidigare landslagssimmaren och numera socionomen & sportchefen Susie Moonan i föreläsningsteamet. Tillsammans har de stor erfarenhet och kunskap kring idrottsvärlden och idrottens möjligheter att bli en superkraft för barn som växer upp i hem med missbruk, psykisk ohälsa eller våld. Men även om vilka risker och konsekvenser som denna målgrupp kan uppleva i sitt idrottande om vi inte optimerar befintliga skyddsfaktorer.
Under föreläsningen får du som ledare i en förening konkreta tips på hur du kan göra stor nytta för dessa barn.

IF Kville Friidrott – Tidig upptäckt och handling

IF Kville Friidrott delar sitt arbete med att arbeta effektivt med en handlingsplan som hjälper till att tidigt upptäcka barn och unga som är i behov av extra stöd.

Värdar för seminariet: Nätverket De Glömda Barnen Västra Götaland och RF-SISU Västra Götaland i samarbete med Studieförbundet NBV

Senast uppdaterad 2024-01-12 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson