Föreläsare, seminarier & workshops

På denna sida presenterar vi de huvudföreläsare som medverkade under konferensen Livets möjligheter den 24-25 oktober. 

Läs eller ladda ner hela programmet

 

Fanny Ambjörnsson

Fanny Ambjörnsson
Om Nadja
Fanny Ambjörnsson är professor i genusvetenskap och författare. Fannys lillasyster Nadja var i behov av andra dygnet runt. I boken Om Nadja närmar sig Fanny berättelsen om Nadjas liv – från början och till slutet, men också om sitt eget.

 

Magnus Andén, Gerd Andén och Cecilia Blanck 

Foto: Anna Pella

Magnus Andén, Gerd Andén och Cecilia Blanck 
"Jag är en fri medborgare och lever ett självvalt liv"
Ett livslångt lärande – vad har det betytt för oss och vad betyder det idag? Magnus Andén, ordförande i föreningen JAG, Gerd Andén, grundare till JAG och förälder, Cecilia Blanck, legal företrädare till Magnus, verksamhetschef assistanskooperativ och syster.

 

Maria Krafft Helgesson

Maria Krafft Helgesson
Hur kan livslångt lärande erbjudas för alla?
Maria är inspiratör, författare och driver vodcast/podcast. Hennes föredrag handlar om att alla har rätt att kommunicera och utvecklas. Hur blir det för den som är i beroendeställning till omgivningens attityd och inställning till livslångt lärande och utveckling? Hur kan jag bidra till en kommunikativ miljö?

 

Illustration som visar en mamma och pappa och tre barn. Den ena dottern sitter i rullstol och den andra dottern håller i en katt.

Torgteatern och Anna Pella
Scener ur Operation Slutstirrat – Funkisfamiljen
Torgteatern visar några scener ur föreställningen om Funkisfamiljen. Det blir också ett samtal mellan skådespelarna och Anna Pella, författare till barnboksserien som föreställningen bygger på.

 

Eva Von Hofsten

Eva Von Hofsten
Att använda kroppens alla sinnen

Eva Von Hofsten är konstnärlig ledare på Scen:se. Hon kommer att prata om att skapa scenkonst för alla och det livsviktiga i att uppmärksamma konst och kultur för personer med flerfunktionsnedsättning.  

 

Daniel Östlund och Jenny Wilder
Daniel Östlund och Jenny Wilder
Professorer pratar delaktighet och att skolan är en plats för livslångt lärande

Hur kan effekterna av forskning få betydelse för personer med flerfunktionsnedsättning? Hur kan skolan erbjuda en miljö för det livslånga lärandet och skapa balans mellan omsorg och utmaningar?
Samtal mellan Jenny Wilder, professor i specialpedagogik vid Stockholms universitet, och Daniel Östlund, biträdande professor i specialpedagogik vid högskolan i Kristianstad. Samtalet leds av Robert Öberg, ombudsman vid FUB och tidigare rektor för särskola.

Senast uppdaterad 2022-10-27 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson