Varför ska vi följa upp koordinatorstödet?
Uppföljning av koordinatorstöd ger värde på flera nivåer:
• Den kunskap som samlas in kan användas i det direkta arbetet med den enskilda familjen, bland annat för att ge återkoppling till föräldern och se vad som hänt över tid.
• Kunskapen blir också värdefull på verksamhetsnivå för att analysera och utveckla kvaliteten och för att kunna visa uppdragsgivare värdet av stödinsatsen.
• Varje kommuns kunskap, via sammanställningar, bidrar till att den nationella kunskapen och erfarenheten kan delas och spridas över landet.
Uppgifterna i modellen finns i ett verktyg, koordinatorsverktyget, som kostnadsfritt kan användas för registrering och sammanställning av uppgifter i den egna verksamheten.
Fler användare ger mer
Kommuner som har deltagit i utveckling av modellen kan fortsätta lägga in data ihop med den som redan finns. För kommuner som börjar följa upp med Koordinatormodellen finns redan kunskap från andra kommuner att jämföra de egna resultaten med.
Genom att många använder samma uppföljningsmodell genereras större kunskap. Nka kommer att fortsätta ge stöd för att analysera insamlad data från flera verksamheter.
Senast uppdaterad 2022-03-06 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson