Bemötande och strategier
-
Kognition
Beata Terzis är neuropsykolog och föreläser om kognition. Kognitiva funktioner behövs för att bearbeta information, som att kunna tolka omgivningen, minnas, lösa problem och ta beslut.
-
Strategier i vardagen
Catharina Montgomery är leg. arbetsterapeut med mångårig erfarenhet som samtalsledare i grupper för personer med nydiagnostiserad demenssjukdom och anhöriggrupper
-
Hur bemöter man en person med kognitiv sjukdom?
Hur bemöter man en person med kognitiv sjukdom? Susanne Lindqvist, demenssamordnare och Silviasyster, ger tips
-
Utåtagerande beteende - del 1
I del ett av två föreläsningar beskrivs de utmanande beteende som kan uppstå vid kognitiv sjukdom/demens och hur du som anhörig kan förstå och hantera situationen.
-
Utåtagerande beteende - del 2
I del två av två om utåtagerande beteende ges tips om att förebygga och hantera utåtagerande beteende. Här diskuteras även våldsamma situationer som kan förekomma.
-
Svar på vanliga frågor om demens
I det här inslaget tar anhörigkonsulent och Silviasjuksköterska upp frågor från anhöriga och besvarar några vanligt förekommande frågor om demens.
-
Närhet, relationer och sexualitet i samband med en demenssjukdom
I det här föredraget får ni ta del av Gunilla Mathenys tankar kring närhet, relationer och sexualitet i samband med en demenssjukdom.
-
Hopp i relation till kognitiv sjukdom
Jemima Bentham, diakon föreläser om vad man som anhörig kan göra för att känna hopp och hur man kan stödja den som blivit sjuk.
-
Att prata med barn om kognitiv sjukdom
Bonnie Friedh och Åsa Lundström Mattsson på Allmänna Barnhuset ger praktiska tips på hur du kan prata med barn när en nära vuxen drabbats av kognitiv sjukdom.