En resurs för er som vill jobba med systematisk uppföljning
Fem frågor till fil dr. Pauline Johansson, Nka och Linnéuniversitetet.
1. Vem är du?
Jag är sjuksköterska och arbetar som lektor inom vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Mitt forskningsområde handlar om mobil information för patienter, sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter. På Nka är jag projektkoordinator för Barn som anhöriga och för systematisk uppföljning.
2. På vilket sätt är Nka en resurs för systematisk uppföljning?
Vi kan hjälpa till med att utveckla metoder och arbetssätt för att genomföra systematisk uppföljning av stödinsatser för barn som anhöriga och därigenom förbättra verksamheterna som bedrivs. Mina kollegor här arbetar inom olika områden och jag kan se till att man kommer till rätt person när man vill göra en systematisk uppföljning.
3. Vilka verksamheter vänder ni er till?
Vi riktar oss till alla verksamheter inom hälso-och sjukvård, socialtjänst och idéburna organisationer som arbetar med stödinsatser för barn som anhöriga.
4. Varför är det viktigt med systematisk uppföljning?
Det här ger en möjlighet att dokumentera insatsernas mål, innehåll och resultat för att kontinuerligt kunna följa upp huruvida enskilda barn får ett tillfredsställande stöd, behöver utökat stöd eller om det finns behov av annat stöd. Det handlar om att kunna följa upp resultaten av aktuella insatser på individnivå, men även på gruppnivå vilket ger möjlighet till en bra verksamhetsutveckling. De metoder och sätt att arbeta som visar sig fungera kan då spridas vidare till andra och de resultat vi får fram kan också skapa underlag för vidare forskning inom området.
5. Hur når man dig?
Alla som är intresserade av systematisk uppföljning är välkomna att maila mig. (Se kontaktuppgifter nedan)
Texten publicerades 2014.
Forskare/möjliggörare samt projektledare Barn som anhöriga.
Senast uppdaterad 2022-06-30 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson