International Young Carers Conference 2024

Omslag med texten its time to register

International Young Carers Conference 2024

Den 9-11 april 2024 arrangeras en betydelsefull internationell konferens i Manchester om barn som anhöriga. Fokus ligger på inkludering, egenmakt, stöd och inflytande.

Oavsett om du är forskare, engagerad i civilsamhället, praktiker, beslutsfattare eller bara intresserad av att lyssna på unga omsorgsgivare, är du välkommen att delta. Målet är att dela kunskap om hur man kan identifiera och stödja barn och unga som har omsorgsansvar för närstående.

Läs mer och registrera dig på Eurocarers konferenssida för att vara en del av denna viktiga konferens!

För mer information och kontakt

Foto på Elizabeth Hanson
Elizabeth Hanson

FoU-ledare och forskare

Elizabeth Hanson är sjuksköterska och har disputerat inom området palliativ vård. Hon har tidigare arbetat som klinisk lektor i Canada och lektor och forskningsledare inom ACTION-projektet vid Universitet i Sheffield, England. Vid millenniumskiftet flyttade hon till Sverige och arbetar nu som professor vid Linnéuniversitetet och vetenskaplig ledare vid FoU Sjuhärad - Välfärd, Högskolan i Borås. Under sin yrkesverksamhet har hon arbetat med forskning, utveckling och utbildning inom äldrevård och anhörigstöd med ambitionen att forska och utveckla nya innovativa tjänster för äldre och deras anhöriga i samverkan med såväl äldre med kroniska sjukdomar och deras anhöriga som vård- och omsorgspersonal och beslutsfattare. Elizabeth var en av initiativtagarna till ansökan om att få driva det nationella kompetenscentret för anhörigfrågor.

Senast uppdaterad 2023-12-14 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson