Anhöriga till barn och unga med flerfunktionsnedsättning

Inom området Anhöriga till personer med flerfunktionsnedsättning skapar Nka ett kunskaps- och anhörigstöd för främst föräldrar till barn och unga med en kombination av rörelsehinder, utvecklingsstörning, svåra kommunikationssvårigheter, syn- och/eller hörselnedsättning i kombination med medicinska problem.

Webbinarium 16 okt: Hela familjen i fokus!

 

Hela familjen i fokus!För familjer som lever med barn som har någon typ funktionsnedsättning finns det ofta ett stort behov av att dela erfarenheter och få tips och råd från andra i liknande situation.

I detta webbinarium kommer Jenny Lindström Beijar att berätta om Our Normals verksamhet med digitalt stöd för hela familjen, och hon deltar också i den diskussion som efterföljer där vi tillsammans pratar om erfarenheter och önskemål om stöd, med Hela familjen i fokus!

Läs mer

Samtalsgrupp

Det finns några platser kvar i samtalsgrupp på webben som startar 5 september 2019. Samtalsgruppen är för dig som är mor-farförälder till ett barn med flerfunktionsnedsättning. Vi kommer att träffas varannan torsdag kl 17.30-19.00 vid tre tillfällen under hösten. Är du intresserad? Läs mer

Samtalsgrupp

Hur ska vi få familjelivet att gå ihop?
Reportage

Det är en högaktuell fråga för familjer där ett barn har flerfunktionsnedsättningar. Det handlar om ekonomi, bostad, bil, syskonens situation, yrkeslivet och att leva med personlig assistans. Det handlar också om att orka, att hitta en mening och om hur relationer med släkt och vänner påverkas.

Här samlar vi anhörigstödet som riktar sig direkt till dig som är förälder eller nära anhörig till ett barn eller en ungdom med flerfunktionsnedsättning

Klicka här för att ta del av innehållet!

Bloggar!

Trine Nyberg bloggar om familjelivet och sina tankar kring hur man skapar ett bra liv för både sig själv och barnen. Klicka här för att läsa mer!

Har du en fråga

Klicka här för att komma till frågor och svar

Kan jag vara personlig assistent istället för anhörigvårdare?

Varför kan inte jag vara personlig asisstent åt mitt barn istället för att vara anhörigvårdare som är så fruktansvärt låg betald genom kommunen.Glömde säga....vem kan vara mer "utbildad" och ha större erfarenhet om mitt barn än jag själv? Tränar med...

Läs svaret