Lästips: Om någon du känner har en depression

"Om någon du känner har en depression" är skriven av Christina Gustavson, läkare, forskare och författare. Den finns både i tryckt format och som ljudbok.
I boken ges en bild av hur en depression yttrar sig. Boken visar också hur man som medmänniska kan hjälpa den som drabbats, hur depressioner och återfall kan förebyggas, samt hur man kan mildra förloppet. Boken vänder sig till anhöriga, vänner och drabbade.
Läs mer om boken här.

Stora vinster om anhöriga får vara delaktiga visar ny studie

Att anhöriga, närstående och profession samarbetar behöver inte betyda att en individ förvägras sin självständighet. Istället finns det stora vinster för samtliga parter om anhöriga tillåts vara en del i samverkan.
Den slutsatsen dras i en studie vid institutionen för socialvetenskap vid Ersta Sköndal Bräcke högskola i Stockholm. Studien har gjorts av socionom Pia Nilsson som till vardags arbetar som anhörigkonsulent i Ekerö kommun.
Läs artikeln om Pia Nilssons forskning här.


Pia Nilsson, anhörigkonsulent. (Foto: Anna Lundgren.)

Har du en fråga

Klicka här för att komma till frågor och svar

Hur kan jag hjälpa min dotter med spelberoende?

Har varit mycket turbulens kring min dotter sedan tonåren. Hon har utvecklat spelberoende som vi nu har fått kontakt med vägen som är på beroendecentrum. Hon har tagit mitt kreditkort och tagit pengar från mig för att spela för, det hände i sept 2013....

Läs svaret