Nyheter

Prövar app för att kommunicera med brukare och anhöriga

Hemtjänsten i Ramsjö i Ljusdals kommun ska prova en app för att kommunicera med brukare och anhöriga via en smarttelefon eller surfplatta.

Ökade möjligheter till avlösning för anhöriga

Under veckan beslutade hemvårdsnämnden i Halmstads kommun att erbjuda anhöriga fri avlösning både från kommunala och privata utförare.

Nka medverkade under Socialchefsdagarna

Idag medverkade Nka på Socialchefsdagarna i Östersund. Nka:s verksamhetschef Lennart Magnusson berättade om anhöriga som samverkanspart i vård och omsorg.

"Någon gång i livet blir vi alla anhöriga"

Den 6 oktober är det Nationella anhörigdagen. Då bjuder Anhörigcenter, Lunds kommun och Parkinsonförbundet Skåne in till en dag med fokus på anhöriga.

Nytt digitalt stöd för egenvård vid psykisk ohälsa

KBT på nätet ska hjälpa personer att hantera stress som orsakats av svåra händelser eller stora livsomställningar.

Anhöriga måste tänka mer på sig själva

– Det är lätt att tappa bort sig själv när man lever nära någon som mår dåligt, säger överläkaren och suicidforskaren Ullakarin Nyberg, till P4 Stockholm.

Barn med föräldrar i fängelse - en utsatt grupp som saknar stöd

Dagens Nyheter skriver om situationen för de barn som har en förälder som är frihetsberövad.

Forskning: mindfulness och KBT kan hjälpa föräldrar till svårt sjuka barn

Forskning.se skriver om en avhandling i psykologi som visar hur kognitiv beteendeterapi( KBT) och mindfulness kan underlätta livet för föräldrar till barn med kronisk sjukdom.

Allt fler kämpar för att få rätt till assistans

Allt fler går till domstol för att få hjälp enligt LSS. Det visar en kartläggning som gjorts av SVT Nyheter. En av dem är 2-årige Ludwig och hans familj.

Namninsamling sätter fokus på anhörigas situation

Den 10 oktober överlämnas ett upprop till socialminister Annika Strandhäll om bättre stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Bakom kampanjen står Anhörigprojektet.

Föregående12345...