Nyheter

”Vi behöver tänka att vi är dödliga – för Loves skull”

Att bli vuxen är en stor utmaning om man har svåra funktionsnedsättningar. Det är mycket vanligt att föräldrarna måste fortsätta hålla i alla trådar för att livet ska fungera.

Vården allt tyngre för anhöriga

I dagens Luncheko berättar Lennart Magnusson, verksamhetschef om den studie Nationellt kompetenscentrum anhöriga och SCB gjort för att undersöka omfattningen av anhöriga som ger stöd till närstående.

Reportage och föreläsningar från Kommunikationskarnevalen

Nu finns det reportage och filmade föreläsningar från Kommunikationskarnevalen och Leva & Fungera mässan

”De omöjliga” – ny podd och bok som vill granska psykiatrin

Hur ser det ut i dag, snart 25 år efter psykiatrireformen? Den frågan försöker Åsa Moberg och Anna Fredriksson få svar på i en ny podd som också ska bli en bok.

Nyhetsbrev nr 4

Uppföljning av insatser ska ge anhöriga bättre stöd och allt fler omsorgsgivare över 65 år är några exempel på innehållet i nyhetsbrev nr 4.

Stödlinje uppmärksammas med filmer

Med hjälp av sju kortfilmer vill föreningen Mind sprida information om Föräldralinjen – en stödlinje dit föräldrar kan ringa för att få prata med en terapeut.

Edvin pratar med ögonen

Edvin har aldrig kunnat prata med sin egen röst, men när han var fyra år fick han en dator han kan styra med sina ögon.

Många frågor om utebliven överenskommelse för 2019

Fortfarande saknas en överenskommelse mellan staten och SKL om insatser inom området psykisk hälsa. Frågorna är många, skriver Uppdrag Psykisk Hälsa på sin webbplats.

Internationella syskondagen

Idag är det Internationella syskondagen. På Funka olika podden kan man ta del av det andra avsnittet på temat syskon som denna gången handlar om de vuxna syskonen.

Anhöriga ställer upp när insatser och samordning brister

Drygt 1,3 miljoner personer i Sverige ger anhörigomsorg. Men rollen som omsorgsgivare är understuderad, likaså de samhällsekonomiska konsekvenserna

Föregående12