Nyheter

Expertgrupp vill reglera behandlingen av psykisk ohälsa

Mer än 5 procent upplever skadliga effekter av psykologisk behandling. En expertgrupp uppmanar nu regeringen att reglera vem som får behandla psykisk ohälsa.

Artiklar och filmer om FAS

På SVT Nyheter finns nu ett antal intressanta artiklar och filmer om FAS (fetalt alkoholsyndrom).  Se artiklar och filmer på SVT Nyheter (Öppnas i nytt fönster)

Anhöriga i fokus på Nyhetsmorgon

Idag deltog förbundsordförande Ann-Marie Högberg, Anhörigas Riksförbund, och systrarna Kamilla och Victoria i Nyhetsmorgon för att prata anhöriga! Se hela klippet genom länken nedan.  TV4 Nyhetsmorgon  (öppnas i nytt fönster)

Anhörigas behov av stöd i fokus under Almedalsdebatt

Vem hjälper dem som hjälper? Det var temat för ett seminarium under Almedalsveckan där det bland annat konstaterades att få anhöriga känner till att de har rätt till stöd via sin kommun.

Sting donerar prissumma till projektet Songlines

Världsberömda singer-songwritern Sting fick Polarpriset i Stockholm den 15 juni 2017 och kommer donera hela prissumman till Songlines, ett svenskt projekt som erbjuder unga på flykt tillgång till musikaktiviteter som överbryggar kulturella klyftor.

”För lite kunskap om NPF i skolan”

Kunskapen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) måste öka i skolan, enligt ny enkät, som också visar att föräldrars hälsa påverkas negativt om barnet inte får rätt stöd i skolan.

Vård av döva äldre i Sverige idag

SVT programmet Nya perspektiv tog i dagens program upp vården av äldre döva i Sverige och hur den kan bli bättre.

Kommunikationskarnevalen

Den 17 - 18 maj hölls den 17:e Västsvenska Kommunikationskarnevalen i Dalheimers hus i Göteborg. Årets tema var Hands on AKK - hur kan vi få AKK att fungera i vardagen?

Nytt inspirationsmaterial Anhöriga till personer med psykisk ohälsa – deras erfarenheter och önskemål om stöd

Rapporten bygger på minnesanteckningar från tre Blandade Lärande Nätverk (BLN) inom området anhöriga till personer med psykisk ohälsa, under åren 2013– 2016.