Nyheter

Försäkringskassans generaldirektör vill se snabbare utredning av dom

TT rapporterar om att Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler vill se en snabbutredning av följderna av den vägledande dom som meddelades i somras.

Nu i november: Anhörigdag i Göteborg

Den 24 november är det Anhörigdag i Göteborg. En dag som handlar om att vara anhörig/närstående till någon med funktionsnedsättning.

Konferens i Stockholm om assistans och LSS

Imorgon närvarar Nka vid "100 procent LSS", en konferens arrangerad av Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar – RBU.

Ny stödchatt för drabbade och anhöriga

Intresseföreningen SHEDO öppnar en ny stödchatt den 2 december. Den vänder sig till personer med självskadebeteende och ätstörningar, samt deras anhöriga.

Nka gästade TV4 Nyhetsmorgon

Idag gästade Nationellt kompetenscentrum anhörigas verksamhetschef Lennart Magnusson Nyhetsmorgon i TV4 tillsammans med Inger Wahlberg från Göteborg som vårdar sin mamma och sin man i hemmet.

Sammanfattning av Mötesplats Funktionshinder

Nu finns det möjlighet att återuppleva årets upplaga av Mötesplats Funktionshinder. I en nysläppt dokumentation har dagarna sammanfattats i ord och bild.

Sävsjö kommun går vidare med förslag om handlingsplan kring suicid

I maj inkom ett medborgarförslag om en handlingsplan för att minska självmorden i Sävsjö kommun. Nu uppmanas kommunstyrelsen att gå vidare med förslaget.

Etikpris delas ut för första gången

I år kommer Omvårdnadsinstitutets Etikpris att delas ut för första gången. Priset kommer att delas ut den 23 november 2017 i Stockholm.

Ny forskning ökar kunskapen om tvångssyndrom

Överaktiva synapser påverkar hjärnans nervsystem. Det kan vara en förklaring till varför vissa personer drabbas av tvångssyndrom, visar ny studie.

Nka informerade under anhörigdag

Den 3 oktober bjöd Upplands-Bro Anhörigförening och Upplands-Bro Kommun in anhöriga och närstående till en anhörigdag. En av föreläsarna under dagen var Lena Gustavsson från Nka.

Föregående123