Nyheter

Forskare efterlyser partnerskap i vården

Bra vård förutsätter en rak och öppen kommunikation mellan anhörig, vårdtagare och vårdpersonal. Därför föreslår Örebroforskare ett slags partnerskap i vården.

Hörby kommun vill bli en attraktiv arbetsgivare

Personalchefen i Hörby kommun tycker att det är viktigt att vara en bra arbetsgivare och att kunna använda det man gör för medarbetarna som en konkurrensfördel.

Enlig FN är Sverige dåliga på rättigheter för funktionsnedsatta

Sverige får i en ny FN-rapport hård kritik för sitt arbete med funktionsnedsattas rättigheter. Bland annat underkänner FN regeringens nya lagförslag om bristande tillgänglighet.

Anhöriga ställer upp när samhället sviker

Eva Franchell skriver om yrkesverksamma anhöriga i Aftonbladets ledarkrönika idag.

Anhörigträffar ger stöd och gemenskap

Läs Skånskans artikel om anhörigträffar i Hörby.

Rätt kompetens ska ge högre kvalitet

Socialstyrelsen har nyligen publicerat allmänna råd om den kompetens som viss kommunal personal bör ha. Avsikten är att personalen ska kunna ge insatser av god kvalitet.

Pressmeddelande: Nka delar Riksrevisionens syn på dagens anhörigstöd

Dagens anhörigstöd är bristfälligt och tillgodoser inte behoven. Det framgår av Riksrevisionens granskning av samhällets stöd till anhöriga. "Det är samma signaler som vi får från flera olika håll", konstaterar Nka:s verksamhetschef Lennart Magnusson.

När livet vänder i SVT

Onsdagen den 16 april sändes avsnitt 4 i serien När livet vänder i SVT. I avsnittet får man följa Erika Svantesson och hennes make som väntar tvillingar. Under graviditeten händer det som inte får hända. Det ena barnet drabbas av en hjärnblödning och det finns risk att båda fostren skadas.

Tips:Malou efter tio

Sandy Wadnor är med och berättar om hur det är att ha en pappa med diagnosen schizofreni.

Förståelse skapar trygghet på arbetsplatsen

Annelie Brathén är anhörig till sin son och arbetar idag på Ica Våxnäs i Karlstad. Hon trivs mycket bra på arbetsplatsen då hon kan föra en dialog med sin chef.

Föregående123