Nyheter

Webbinarium om Svåra påfrestningar och traumas påverkan på späda barn

Webbinarium om hur de yngsta barnen påverkas i sin utveckling av svåra påfrestningar och trauma med fördjupning utifrån neuropsykologi, anknytningsteori och traumateori.

1,4 statliga miljarder mot psykisk ohälsa

Staten satsar 1,4 miljarder för att minska den psykiska ohälsan, enligt en överenskommelse med Sveriges kommuner och Landsting, SKL. Ökad brukarmedverkan är en del av satsningen.

Nytt nyhetsmagasin från Nka

Nu kan du ta del av det senaste numret av Nka:s nyhetsmagasin som är ett tryckt och digitalt magasin med aktuella reportage och artiklar inom anhörigområdet.

Enkelt test kan upptäcka ångest hos unga

Med ett enkelt frågeformulär kan fler tonåringar med ångest fångas upp och erbjudas behandling. Det framgår av forskning från Region Västmanland.

Nu kan du anmäla dig till nationella konferensen Livets möjligheter

Nu har vi öppnat anmälan till konferensen Livets möjligheter som arrangeras i Stockholm den 23-24 april. I det preliminära programmet kan du läsa mer om konferensen.

Personligheten spelar roll vid läkemedelsbehandling

Personligheten påverkar om man tar sin medicin eller inte. Det framgår av en studie där man kartlagt följsamheten till läkemedelsbehandling hos personer med ADHD, respektive astma.

Nytt nyhetsbrev från Nka

Årets sista nyhetsbrev. Här kan du läsa om forskning, aktuella händelser och senaste nytt inom anhörigområdet.

Myndighets-podd fokuserar på psykisk ohälsa

I det senaste avsnitt av Socialstyrelsens podd ”På djupet” diskuteras nya nationella riktlinjer och psykisk ohälsa hos barn och unga.

Utbildningspaket om bemötande ska utveckla föräldraskapsstöd

I regeringsuppdraget att ge föräldraskapsstöd till föräldrar som har barn med funktionsnedsättning har Socialstyrelsen tagit fram ett utbildningspaket om bemötande riktat till personal inom barnhälsovården.

Kraftig ökning av psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna

Psykisk ohälsa hos barn har ökat med över 100 procent på tio år. För unga vuxna är ökningen närmare 70 procent. Det visar en ny rapport.

Föregående1234567...