Nyheter

Lena Hallengren, Barn- äldre- och jämställdhetsminister inledningstalar på konferensen Livets möjligheter

Lena Hallengren inledningstalar på konferensen Livets möjligheter den 23 april

"Liv behöver hjälp att frigöra sig"

Att bo borta varannan vecka är en del av Livs frigörelse. Men det gör också att den övriga familjens liv fungerar. Det menar hennes föräldrar, som för fyra år sedan valde att låta deras dotter flytta hemifrån på halvtid.

Statsministern kommenterar assistansutkast

Statsminister Stefan Löfven tar avstånd från hårt kritiserade utkast som regeringens utredare testat i en expertgrupp, om barn och äldres assistans. Det skriver Aftonbladet.

"Konferensen Livets möjligheter är viktig för att ge stöd, tips och ökad kunskap till anhöriga, assistenter och övriga professionella"

Medarrangörerna i konferensen Livets möjligheter förklarar varför konferensen är viktig.

Hannes behöver personlig assistans dygnet runt

För att ett barn med flerfunktionsnedsättning ska kunna bo hemma och vara delaktig är personlig assistans en förutsättning. Hannes, 13, har personlig assistans dygnet runt och tack vare det fungerar livet – för hela familjen.

"Diamanda har samma värde som alla andra"

Reportage om föräldrar till barn med flerfunktionsnedsättning som måste försvara sitt barns livskvalitet och rätt till intensivvård. Så blev det för Diamandas föräldrar, som genom att berätta sin historia vill försöka förhindra att andra familjer råkar ut för samma sak.

Reportage: När Miles fick ett syskon

Femåriga Miles föddes med en komplicerad funktionsnedsättning. Innan orsaken till funktionsnedsättningen blev klarlagd blev pappa Stefan och mamma Angela avrådda att skaffa fler biologiska barn. Men efter fyra år orkade de inte vänta längre.

Elviras väg till ett friskare liv

Elviras föräldrar har sedan hon föddes för snart fyra år sedan kämpat för att få vardagen att fungera. Men det är först nu – efter två lunginflammationer – som de har fått lära sig hur de kan förebygga de andningsproblem som hennes flerfunktionsnedsättning medför.

Nu kan du anmäla dig till nationella konferensen Livets möjligheter

Nu har vi öppnat anmälan till konferensen Livets möjligheter som arrangeras i Stockholm den 23-24 april. I det preliminära programmet kan du läsa mer om konferensen.

Utbildningspaket om bemötande ska utveckla föräldraskapsstöd

I regeringsuppdraget att ge föräldraskapsstöd till föräldrar som har barn med funktionsnedsättning har Socialstyrelsen tagit fram ett utbildningspaket om bemötande riktat till personal inom barnhälsovården.

Föregående1234567...