Nyheter

Leva livet medan det pågår

Hur påverkas en familj av att ett barn föds med oviss framtid? Hur pratar man med syskonen om att deras syster eller bror troligen inte kommer att bli vuxen?

Inslag om funktionsnedsattas utsatthet under coronautbrottet

I ett inslag från P4 Stockholm säger Eva Borgström, intressepolitisk samordnare på FUB, att det är anmärkningsvärt att personer med intellektuell funktionsnedsättning inte räknas till riskgruppen för coronaviruset.

Krönika av Anna Pella

Anna Pella, vars dotter har en flerfunktionsnedsättning med svåra andningsproblem, beskriver i en krönika hur det är att leva med ovisshet inför framtiden.

Digitala träffar om anhörigskap till personer med flerfunktionsnedsättning

Är du anhörig till en person med flerfunktionsnedsättning och har funderingar eller oro kring den rådande situationen med coronaviruset? Välkommen att delta i våra digitala drop in-träffar.

Regeringen lämnar proposition om utökad rätt till personlig assistans

Regeringen föreslår i en proposition att hela hjälpbehovet vid andning och måltider i form av sondmatning ska ge rätt till personlig assistans.

Projektet Vi är med! presenterades vid en forskarkonferens i Berlin

Huvudtemat för konferensen är Participation and participatory research vilket med god vilja kan översättas till delaktighet och medagerande i forskningen/projektet.

Här uppmärksammas Sällsynta dagen 2020

Den 29 februari är det Sällsynta dagen. Här hittar du några av evenemangen som uppmärksammar dagen för sällsynta diagnoser.

Webbutbildning från Sydafrika

I en ny artikel från den internationella konferensen kring intellektuell funktionsnedsättning, IASSIDD, kan du bland annat läsa om en webbutbildning som har tagits fram.

Föräldrar till barn med funktionsnedsättningar har sämre levnadsvillkor

En studie som Myndigheten för delaktighet har gjort visar att föräldrar till barn med funktionsnedsättningar generellt sett har sämre levnadsvillkor än andra föräldrar.

Nytt forskningsprojekt om levnadsvillkoren för personer med flerfunktionsnedsättningar

Ett nytt forskningsprojekt ska skapa en bild av hur levnadsvillkoren för personer med flerfunktionsnedsättningar ser ut. Även anhörigas perspektiv kommer att vägas in i studien.

Föregående1234567...