Nyheter

Anhörigprojekt flyttar in hos Nka

Nu kan du ta del av det samlade materialet från Anhörigprojektet och Vemhjalper.se på Nka:s webbplats. Syftet med materialet är att förbättra anhörigas situation i samband med psykisk ohälsa.

Stöd för ökad självständighet

En ny mobilapp från Myndigheten för delaktighet ska stödja personer att välja kläder efter väderlek. Målgruppen för det kognitiva hjälpmedlet är till exempel personer med psykisk ohälsa.

Ny stödchatt för drabbade och anhöriga

Intresseföreningen SHEDO öppnar en ny stödchatt den 2 december. Den vänder sig till personer med självskadebeteende och ätstörningar, samt deras anhöriga.

Sävsjö kommun går vidare med förslag om handlingsplan kring suicid

I maj inkom ett medborgarförslag om en handlingsplan för att minska självmorden i Sävsjö kommun. Nu uppmanas kommunstyrelsen att gå vidare med förslaget.

Ny forskning ökar kunskapen om tvångssyndrom

Överaktiva synapser påverkar hjärnans nervsystem. Det kan vara en förklaring till varför vissa personer drabbas av tvångssyndrom, visar ny studie.

5000 namn för ett bättre anhörigstöd

I går arrangerade Anhörigprojektet en manifestation på Mynttorget i Stockholm där 5000 namnunderskrifter från uppropet "Vem hjälper den som hjälper" lämnades över till folkhälsominister Annika Strandhäll.

Bildterapi effektivt vid depression

Tio behandlingar med bildterapi ger tydlig effekt vid depression. ”Avsevärd förändring i vardagen” konstaterar forskare.

Många aktiviteter på "Världsdagen för psykisk hälsa" 10 oktober

Temat för i år är psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Runt om i landet arrangeras olika aktiviteter för att uppmärksamma den internationella dagen.

Nytt digitalt stöd för egenvård vid psykisk ohälsa

KBT på nätet ska hjälpa personer att hantera stress som orsakats av svåra händelser eller stora livsomställningar.

Namninsamling sätter fokus på anhörigas situation

Den 10 oktober överlämnas ett upprop till socialminister Annika Strandhäll om bättre stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Bakom kampanjen står Anhörigprojektet.

Föregående1234567...