Nyheter

Tillsammans för framtidens socialtjänst

Ta del av konferensen "Tillsammans för framtidens socialtjänst" där barnrättsorganisationen Maskrosbarn tillsammans med socialsekreterare berättar om lösningar på socialtjänstens utmaningar.

Nka föreläste på barndag i Karlskrona

Onsdagen 29/11 deltog Nka på Barndag i Karlskrona som är en fortbildningsdag för socialtjänst, skola, hälso- och sjukvård.

Nätverksträff om barn som anhöriga

Just nu pågår årets nätverksträff med kontaktpersoner för barn som anhöriga från landsting och regioner med 27 deltagare från 17 landsting/regioner.

Ersta Vändpunkten stödjer förskolor i att hjälpa barn i familjer med missbruk

Dagens Nyheter skriver om Ersta Vändpunkten som lär förskolor på Södermalm att hantera situationer med barn som lever i familjer med missbruk.

Konferens: Tillsammans för framtidens socialtjänst

Den 11 december arrangerar barnrättsorganisation Maskrosbarn konferensen "Tillsammans för framtidens socialtjänst" i Stockholm. En konferens av och med unga och socialtjänsten

Reportage: insatser till späda barn kan inte vänta

Reportage om konferensen "Värna våra yngsta – späda barns rätt till hälsa och utveckling" som arrangerades i Stockholm den 16 – 17 oktober.

Värna våra yngsta - Späda barns rätt till hälsa och utveckling"

Nu kan du ta del av kunskap och erfarenheter från konferensen "Värna våra yngsta - Späda barns rätt till hälsa och utveckling" som arrangerades i Stockholm den 16 – 17 oktober 2017.

Nka informerade under anhörigdag

Den 3 oktober bjöd Upplands-Bro Anhörigförening och Upplands-Bro Kommun in anhöriga och närstående till en anhörigdag. En av föreläsarna under dagen var Lena Gustavsson från Nka.

Att stödja barn när en förälder tagit sitt liv

Nytt avsnitt ute i Socialstyrelsens podd ”På djupet”. Avsnittet handlar om att stödja barn när en förälder tagit sitt liv.

Så arbetar Kriminalvården för att underlätta för barn med frihetsberövade föräldrar

Dagens Nyheter skriver om de barn som har en förälder som är frihetsberövad och hur Kriminalvården arbetar för att underlätta för barnen

Föregående1234567...