Nyheter

Ersta Vändpunkten stödjer förskolor i att hjälpa barn i familjer med missbruk

Dagens Nyheter skriver om Ersta Vändpunkten som lär förskolor på Södermalm att hantera situationer med barn som lever i familjer med missbruk.

Konferens: Tillsammans för framtidens socialtjänst

Den 11 december arrangerar barnrättsorganisation Maskrosbarn konferensen "Tillsammans för framtidens socialtjänst" i Stockholm. En konferens av och med unga och socialtjänsten

Reportage: insatser till späda barn kan inte vänta

Reportage om konferensen "Värna våra yngsta – späda barns rätt till hälsa och utveckling" som arrangerades i Stockholm den 16 – 17 oktober.

Värna våra yngsta - Späda barns rätt till hälsa och utveckling"

Nu kan du ta del av kunskap och erfarenheter från konferensen "Värna våra yngsta - Späda barns rätt till hälsa och utveckling" som arrangerades i Stockholm den 16 – 17 oktober 2017.

Nka informerade under anhörigdag

Den 3 oktober bjöd Upplands-Bro Anhörigförening och Upplands-Bro Kommun in anhöriga och närstående till en anhörigdag. En av föreläsarna under dagen var Lena Gustavsson från Nka.

Att stödja barn när en förälder tagit sitt liv

Nytt avsnitt ute i Socialstyrelsens podd ”På djupet”. Avsnittet handlar om att stödja barn när en förälder tagit sitt liv.

Så arbetar Kriminalvården för att underlätta för barn med frihetsberövade föräldrar

Dagens Nyheter skriver om de barn som har en förälder som är frihetsberövad och hur Kriminalvården arbetar för att underlätta för barnen

Tillsammans för framtidens socialtjänst: En medskapande konferens

Den 11 december arrangerar barnrättsorganisation Maskrosbarn konferensen Tillsammans för framtidens socialtjänst på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Songlines: "Vi jobbar med musik men också mänskliga rättigheter"

Musikprojektet Songlines och projektledaren Helena Isaksson Baeck uppmärksammas i SVT. Syftet med Songlines är att skapa goda förutsättningar för ensamkommande flyktingbarn

Nypublicerad kunskapsöversikt: Föräldraskapsinsatser för föräldrar med ADHD

Rapporten utgör en del i ett projekt på uppdrag av Socialstyrelsen som i sin helhet syftar till att kartlägga aktuellt kunskapsläge gällande föräldraskapsinsatser för föräldrar med ADHD

Föregående1234567...