Nyheter

Forskning: mindfulness och KBT kan hjälpa föräldrar till svårt sjuka barn

Forskning.se skriver om en avhandling i psykologi som visar hur kognitiv beteendeterapi( KBT) och mindfulness kan underlätta livet för föräldrar till barn med kronisk sjukdom.

Allt fler kämpar för att få rätt till assistans

Allt fler går till domstol för att få hjälp enligt LSS. Det visar en kartläggning som gjorts av SVT Nyheter. En av dem är 2-årige Ludwig och hans familj.

Namninsamling sätter fokus på anhörigas situation

Den 10 oktober överlämnas ett upprop till socialminister Annika Strandhäll om bättre stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Bakom kampanjen står Anhörigprojektet.

Inbjudan att skicka abstrakt till Livets möjligheter

Nu kan du skicka in abstrakt till Livets möjligheter. En konferens för personer med omfattande funktionsnedsättningar och deras anhöriga.

20 år av stöd för barn med närstående i missbruk

Gruppverksamheten Växthuset fyller 20 år. Syftet med verksamheten är att ge stöd och trygghet till barn som har en missbrukande förälder.

Mötesplats för föräldrar och anhöriga

Emmaboda Fortitudo, en ideell förening som ger stöd åt föräldrar och anhöriga till barn med NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningsdiagnoser).

Demenssjuka – och deras anhöriga

"Betydelsefullt arbete att ge ett direkt stöd till demenssjuka och deras anhöriga", skriver Sven Larsson, ordförande i föreningen Alzheimer Örebro, i en opinionstext i NA.

”Det är livsviktigt att få vara ego”

Som mamma till en dotter med flerfunktionsnedsättning visste Åsa Hultén Eriksson att hon behövde ta hand om sig själv för att inte gå in i väggen. Men det var först när hon fick en cancerdiagnos som hon började prioritera sig själv på allvar.

Svårt för demenssjuka utan anhöriga

P4 Västmanland rapporterar om anhörigas betydelse för den som drabbas av demenssjukdom.

Utbildning ska ge föräldrar kunskap om nätet

Barn med neuropsykiatriska funktionshinder är mer utsatta på nätet än andra barn, visar statistik. En utbildning från Attention ska ge föräldrar koll på nätet.

Föregående1234567...