Lediga jobb

Regionförbundet i Kalmar län och Nka söker en Forskare i interkulturellt anhörigstöd

OM ARBETSPLATSEN

Regionförbundet är en politiskt styrd organisation, med ca 80 anställda, som arbetar med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Den 1 januari 2019 kommer Region Kalmar län att bildas genom att det regionala utvecklingsansvaret, som idag ligger på Regionförbundet i Kalmar län, går över till Landstinget i Kalmar län. Regionförbundet upphör som en konsekvens av detta från och med den 31 december 2018. I samband med det kommer anställningen att gå över till Region Kalmar län.

Nationellt kompetenscentrum anhörigas (Nka) verksamhet bedrivs på uppdrag av Socialstyrelsen och har sin verksamhet förlagd till Regionförbundet i Kalmar län. Nka:s uppdrag är att vara ett  kunskapsstöd till Sveriges kommuner, landsting och enskilda utförare avseende anhörigstöd samt bidra till utveckling av insatser och hjälpmedel för stöd till anhöriga i alla åldrar. Arbetet sker samverkan med Svenska och internationella organisationer och myndigheter. För mer information om Nka läs gärna på www.anhöriga.se.

ARBETSUPPGIFTER

Befattningen innebär en möjlighet för dig som vill bidra till en bättre situation för anhöriga med en utländsk bakgrund. Arbetsuppgifterna består i interkulturell forskning och utveckling inom området stöd till anhöriga. Det omfattar interaktionen mellan vård- och omsorgspersonal och anhöriga från olika kulturer och etniska bakgrunder, ömsesidighet och förståelse för varandra samt samverkan och helhetssyn.

I linje med Nka:s uppdrag syftar ditt arbete till att utveckla lämpliga evidensbaserade metoder för att utvecklingen inom området. Du får möjlighet att arbeta med alla delar i forskningsprocessen. Kunskapstransformation är en annan viktig del i Nka:s uppdrag. Som forskare kommunicerar du resultat via rapporter, reportage och inlägg på hemsidan och i sociala medier samt föreläsningar och seminarier.

Befattningen är ett samverkansprojekt med Linnéuniversitetet och motsvarar båda organisationernas prioriterade områden som anhöriga med utländsk bakgrund, mångfald och jämställdhet.

Arbetet utförs i samverkan med myndigheter, hälso- och sjukvårds- samt omsorgsorganisationer och idéburna organisationer. Du förväntas delta aktivt i Nka:s forsknings- och utvecklingsmiljö såväl som i dess externa nätverk.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har doktorsexamen inom området interkulturell forskning eller en utländsk examen som bedöms vara motsvarande. Du behärskar det svenska och engelska språket väl, skriftligt och muntligt, gärna också andra språk.

Meriterande är dokumenterad erfarenhet av att genomföra interkulturell kvantitativ och kvalitativ forskning och utveckling inom området anhörigvård och stöd till anhöriga. Meriterande är också dokumenterad erfarenhet av nationell och internationell projektledning.

God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga är betydelsefullt. Samarbetsförmåga, empatisk förmåga, flexibilitet och ansvarstagande tillmäts stor betydelse, då arbetet sker i en grupp med forskare och praktiker, och tillsammans med engagerade praktiker, beslutsfattare, anhöriga och representanter från idéburna organisationer.

Vi söker dig som är målinriktad, kreativ och utvecklingsinriktad. Du har ett stort intresse för interkulturella frågor och stöd till anhöriga, och vill bidra till att stödet till anhöriga med utländsk bakgrund utvecklas!

Vänligen bifoga din CV och publikationslista i ansökan.

OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Allmän visstidsanställning under ett år, med möjlighet till förlängning.

Omfattning: Heltid, eller enligt överenskommelse. Tillträde: Snarast, efter överenskommelse.

Placeringsort: Kalmar.

INTRESSERAD?

Välkommen att kontakta: Lennart Magnusson, verksamhetschef och docent

lennart.magnusson@anhoriga.se

0480-41 80 21

Elizabeth Hanson, FoU-ledare och professor

elizabeth.hanson@anhoriga.se

0480-41 80 22

Facklig företrädare:

Anette Westerlund, Vision

anette.westerlund@rfkl.se

0480-44 83 39

ANSÖKAN

Ansök/visa ditt intresse för tjänsten senast den 15 juli via denna länk (Referensnummer A798116)

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Senast uppdaterad 2016-07-29 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson