Syskon är också anhöriga

Att vara syskon till någon med funktionsnedsättning eller sjukdom är ett särskilt syskonskap med speciella förutsättningar och konsekvenser.

Webbinarium: 
Samspel med jämnåriga

WebbinariumAtt samspela med jämnåriga är viktigt för alla, men personer med flerfunktionsnedsättning kan behöva mer stöd. I webbinariet ger logoped Helena Wandin och specialpedagog Anna Ås en översikt av vad vi vet om samspel med jämnåriga vid flerfunktionsnedsättning. De diskuterar också hur omgivningen kan underlätta samspel och kamratrelationer för både barn och vuxna.

Onsdag den 3 februari, kl. 14.30-16.00

Läs mer

Webbutbildningar

Nka:s webbutbildningar

Nka:s webbutbildningar

FAKTA OM ANHÖRIGA:

Fakta om anhöriga

Nka har samlat fakta om anhöriga som beskriver vilka de är, vad de gör, hur livet påverkas och vilket stöd de vill ha. Klicka här för att läsa mer.

FAKTA OM BARN SOM ANHÖRIGA

Fakta om barn som anhöriga

Nka och Socialstyrelsen har samlat fakta om barn som anhöriga som växer upp i familjer med missbruk, fysiska och psykiska sjukdomar eller dödsfall. Klicka här för att läsa mer.

Kunskapsöversikter om anhöriga och funktionsnedsättning

Utsida kunskapsöversiktNka presenterar en ny serie av kunskapsöversikter om anhöriga och funktionsnedsättning. Första delen heter Människor med funktionshinder i samhället. Nu ligger del nio ute som är en sammanfattning av de tidigare översikterna.
Läs mer om kunskapsöversikterna

Har du en fråga

Klicka här för att komma till frågor och svar

Måste jag, som personlig assistent, ställa upp när jag är ledig?

Min mans personligassistansföretag ringde på morgonen för att meddela att assistenten var sjuk och de höll på att leta efter någon. Jag svarade att det betydde nog att de menade att jag skulle hjälpa honom upp. Det var ju så de hade tänkt, utan att frå...

Läs svaret