Barnböcker om Framtiden?

Flickan från långt borta
en bok av Annika Thor
och Maria Jönsson

Bonnier Carlsen 2014

En kväll knackar en liten flicka på dörren till den Gråas hus. Det innebär att det kommer något nytt in i den Gråas tillvaro. Allt förändras.

 

 

Ninna och stormskolan
en bok av Matilda Ruta

Natur & Kultur 2017

Att börja skolan kan kännas som en stor sak. Eller så känns det precis som vanligt. Ibland kanske det är föräldrarna som är mest nervösa. Ninna och Samir har fullt upp med sina egna projekt.

 

 

När vi var ensamma i världen
en bok av Ulf Nilsson och Eva Eriksson

Bonnier Carlsen 2014

Jag hade just lärt mig klockan på dagis. Klockan nio, klockan tio, klockan ett, klockan två. Klockan tre brukade pappa hämta mig. Men varför kom han inte? Till sist gick jag ensam hem. Dörren till vårt hus var låst. Jag ropade på mamma och pappa. Men de var borta, jag räknade ut att de var döda. Jag, satte mig på trappan och grät. Jag hade inte ens fyllt sex år och var alldeles ensam i världen ...

 

 

Om dagen tar slut
en bok av Lisa Hyder
och Per Gustavsson

Förlaget Opal 2017

Fanny säger att världen kommer gå under. Det har hennes pappa sagt, att en dag kommer alla djur och människor att dö. Kan det verkligen vara sant? Kanske herr Capello i leksaksaffären vet? Herr Capello berättar att dinosaurierna dog ut en gång i tiden för att en stor meteorit slog ner på jorden. Tänk om det händer igen? I så fall blir det här den sista sommaren, tänker Fanny. Då kommer jag inte få reda på vad jag blir när jag blir stor, jag får inte se lillebror växa och jag kommer inte få någon chans att pussa Joline.

 

 

Räven och Musen letar ny lya
en bok av Boglárka Paulokovin

Felis förlag 2010

Räven och Musen bor i en lya under den största eken i skogen. En dag vaknar de av ett hemskt oljud och allting förändras. De måste lämna sin mysiga lya för att någon hugger ner hela skogen. Vad ska de göra? Vart ska de nu ta vägen? Vad händer om de följer kartan som Räven har fått?

Senast uppdaterad 2022-02-09 av EmelieS, ansvarig utgivare Lennart Magnusson