Buugaag carruureed ku aaddan Ma xishoonayaan?

Boggani wuxuu jiraa oo keliya isagoo swiidhish ah

Bokomslag AkvariumAkvarium
en bok av Gro Dahle och Sven Nyhus

Bokförlaget Daidalos

Moa har det inte riktigt som andra barn. Hennes mamma är en guldfisk och måste skötas om som en sådan. Men som alla barn i Gro Dahles självlysande böcker gör Moa, på sitt eget sätt, det bästa av situationen.

 

 

Bokomslag Gå och bada mr RäfGå och bada Mister Räf! 
en bok av Stefan Casta
och Staffan Gonosspelius

Förlaget Opal 2007

En dag när Mister Räf tar sin vanliga kvällspromenad får han syn på något han aldrig lagt märke till förut. En liten blomma som har en vacker blå färg. Mister Räf fascineras av färgen och önskar att han var lika vacker. Han försöker på många sätt, rullar sig i lera, klär sig i mossa. Men varje gång han frågar de andra djuren vad de tycker så säger de att han är grå och luktar illa, och han får rådet att ta ett bad.

Bokomslag LejopardenLejoparden
en bok av Björn Bergenholtz

Rabén & Sjögren 2017

På savannen, under gassande sol, bor ett litet kattdjur med gröna ögon, skär nos och randig svans. Det är ingen vanlig kattdjursunge, den är varken randig som en tiger, svart som en panter eller fläckig som en leopard. Den lilla katten bryr sig till att börja med inte alls om det. Det spelar väl ingen roll vad man är för något? 

Bokomslag Mimmi blir en annanMimmi blir en annan
en bok av Doris Dörrie
och Julia Kaergel

Förlaget Berghs 2004

När Mimmi blir Annie Annan kan hon berätta saker om Mimmi som hon annars inte kan göra. Ett finurligt sätt att berätta om tankar och känslor som är svåra att prata om.

Senast uppdaterad 2022-06-01 av Peter Eriksson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson