Webbinarium: Socialstyrelsens underlag till en nationell anhörigstrategi

Tid
Ämne
Webbinarium: Socialstyrelsens underlag till en nationell anhörigstrategi
Plats
Digitalt via Zoom
Skapad

Den 25 augusti bjuder Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) in till ett webbinarium om Socialstyrelsens senaste underlag till den nationella anhörigstrategin.

Socialstyrelsen fick hösten 2019 i uppdrag att ta fram ett underlag till en kommande nationell strategi för anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående. I vintras publicerades Socialstyrelsens första rapport med fokus på anhöriga som vårdar eller stödjer närstående äldre personer. Den 30 juni ska nästa rapport, som har fokus på barn som anhöriga och anhöriga till personer som är långvarigt fysiskt sjuka, psykiskt sjuka eller som har funktionsnedsättning, redovisas.

Webbinariet den 25 augusti kommer att fokusera på den snart publicerade rapporten. Medverkar gör Karin Gavelin, utredare på Socialstyrelsen, Elin Karlsson, jurist på Socialstyrelsen, och Lennart Magnusson, verksamhetschef vid Nka.

Datum och tid: Onsdagen den 25 augusti, kl. 13.30-15.00
Anmälan: Anmäl dig här!

Webbinariet är kostnadsfritt och sker via den digitala plattformen Zoom. Läs mer om hur Nka:s webbinarier fungerar

För mer information

Bild på Lennart Magnusson
Lennart Magnusson

Verksamhetschef och forskare

Lennart Magnusson, sjuksköterskaoch docent har disputerat med en avhandling om design av en IT-baserad stödtjänst, ACTION för äldre med kroniska sjukdomar och deras anhöriga i partnerskap med de äldre, deras anhöriga och vård- och omsorgspersonal. Lennart har tidigare arbetat som vårdlärare, studierektor, klinikföreståndare och vårdutvecklare. Sedan 1996 har han arbetat som projektledare för en flertal nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt inom äldre och anhörigområdet. Han är anställd vid Institutionen för hälso- och vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet och Vårdvetenskapliga institutionen och ÄldreVäst Sjuhärad vid Högskolan i Borås. Lennart var en av initiativtagarna till FoU-enheten ÄldreVäst Sjuhärad och till ansökan om att få driva det nationella kompetenscentret för anhörigfrågor

Senast uppdaterad 2021-06-24 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson