Jag skulle behöva någon att prata med efter att min pappa tog sitt liv

Min pappa tog sitt liv. Jag har hela livet växt upp med hans psykiska ohälsa. Nu behöver jag någon att prata med. Vart vänder jag mig?

Svar: Som ung vuxen anhörig till en pappa med allvarlig psykisk ohälsa, finns det oftast olika ställen man kan välja att gå till för att tala med någon om sina upplevelser och erfarenheter.

Om man bor i en stor stad, kan man googla på Psykoterapi-mottagningar eller öppenvård psykiatri. Om man bor på landet eller en mindre ort, så finns det kanske bara psykiatrisk öppenvård eller kurator/samtalsterapeut på vårdcentralen/hälsocentralen.

Många gånger kan man ha frågor om den psykisk ohälsa, psykiska sjukdomen som ens förälder led av, och då kan det vara bäst att ringa upp den personal som var ansvarig för vården, läkaren, psykiatrisjuksköterska eller psykoterapeuten.

Man kan också ha frågor om vad som egentligen hände innan, i samband med eller efter ens förälder dog, och då kan man ibland också ha glädje av att få träffa andra yrkesgrupper, som personal på lasarettet, polis eller kanske en präst.

Senast uppdaterad 2014-03-17 av fredrik, ansvarig utgivare Lennart Magnusson