Det här är min vecka

John i skicart tillsammans med skidlärareJohn Lerner åker med sina föräldrar och assistenter från Olofström i Blekinge till Åre i Jämtland varje år.

- Detta är Johns vecka, säger hans föräldrar Ralph och Mona Lerner, som tidigare bodde i Åre.

Vi träffas utanför Totalskidskolans lokal i Rödkulleområdet en eftermiddag efter dagens åkning. John berättar att han åkt både skoter och skidor sedan han var liten. Nu kommer han upp från Olofström en vecka varje år, träffar gamla vänner och släkten men framförallt åker han skidor! Han använder en skidkälke, s k ski-cart, som hans skidlärare Oscar hjälper honom att köra och så tar han sig runt i Åres slalomsystem. Det går undan i backarna och John njuter av sin åkning.

Lång planering

 Johns föräldrar organiserar den långa resan från Olofström till Åre, en sträcka på 108 mil enkel väg. Med lite tur har de hittat hotell som är handikappanpassat. Det gäller att hissen har utrymme för en permobil.

- Boka rum i god tid, är Monas tips.

- Att bo på hotell, äta en god hotellfrukost och ladda bilen med musik och sport gör resan till en del av semestervistelsen, berättar Johns pappa Ralph.

- Lämna in ditt önskemål i god tid, tipsar John som skickar sin intresseanmälan via hemsidan www.Totalskidskolan.se

Familjens tips inför en resa till Åre

Totalskidskolan är en ideell förening med verksamhet i Åre. Deras ambition är att med hjälp av fond- och sponsormedel erbjuda skidskola för funktionsnedsatta personer. Den enskilde åkarens avgifter ska vara detsamma som i andra skidskolor. Det är viktigt att boka i god tid.

För boende tipsar Mona och Ralph om Åre Continental Inn. De tycker att det är ett hotell som fungerar bra för Johns behov.

Senast uppdaterad 2013-09-12 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson