Webbinarium om sömn och sömnsvårigheter hos barn och unga med flerfunktionsnedsättning och deras föräldrar

Webbinariet lockade över hundra deltagare. Presentationer och relaterade länkar hittar du längst ned på sidan.

För dig som är förälder eller anhörig till ett barn eller till någon ung med flerfunktionsnedsättning, och till dig som arbetar med personer med flerfunktionsnedsättning ställer Ann-Kristin Ölund och Mirjam Ekstedt sin expertkompetens till förfogande.

Ann-Kristin Ölund, överläkare barn- och ungdomsneurologi

Ann-Kristin Ölund, överläkare barn- och ungdomsneurologi

Ann-Kristin Ölund, som under många år arbetade som överläkare med specialistkompetens barn- och ungdomsneurologi med habilitering samt barnmedicin och möjliggörare vid Nka ger en föreläsning om sömn och sömnsvårigheter hos barn och unga med flerfunktionsnedsättning.

Mirjam Ekstedt, sjuksköterska och sömnforskare

Mirjam Ekstedt, sjuksköterska och sömnforskare

Du får även ta del av de bästa råden om hur du som förälder ska få tillgång till din egen sömn från Mirjam Ekstedt, sömn- och utmattningsexpert och professor vid Linnéuniversitetet. Mirjam anser att sömnen är den enskilt viktigaste faktorn för att återhämta sig från den dagliga belastningen, och att tillräcklig sömn är en buffert mot utmattning (ohälsa) vid stark och långvarig stress.

Under webbinariet ges kunskap om sömnen och dess betydelse men även en del handfasta råd om hur man praktiskt kan gå till väga för att hitta strategier för att kunna få möjlighet till den livsviktiga sömnen.