Videomöten om psykisk ohälsa ersätter fysiska föreläsningar

"Glöm inte Coronas inverkan på den psykiska hälsan - inte minst bland dem som lever med psykisk ohälsa." Den uppmaningen kommer från Hjärnkolls ambassadörer i Stockholm, som nu tar hjälp av digital teknik för att nå ut med sina föreläsningar i tider när människor inte ska delta i fysiska sammankomster.

Hjärnkoll är ett riksförbund som arbetar för att sprida kunskap och motverka fördomar om psykisk ohälsa. Arbetet bedrivs av utbildade ambassadörer som själva har erfarenhet av psykisk ohälsa, eller är anhöriga till någon med psykisk sjukdom.

Ambassadörerna föreläser bland annat om olika psykiatriska diagnoser och hur det är att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa.

Föreläser från hemmet

I Stockholm använder sig nu ambassadörerna av videomötesteknik för att intresserade arbetsplatser, skolor och myndigheter ska kunna ta del av föreläsningarna.

Ambassadören föreläser från sitt hem via Internet och åhörarna kan ansluta var de än befinner sig via en länk och ett lösenord. Åhörare kan interagera och ställa frågor under föreläsningen.

-Passa på att fortbilda er personal med en föreläsning om psykisk ohälsa nu, säger Lou Rehnlund, regional samordnare för Hjärnkoll Stockholm, i ett pressmeddelande.

Mer information

Läs hela pressmeddelandet här (öppnas i nytt fönster).

Senast uppdaterad 2020-03-30 av Barbro Falk, ansvarig utgivare Lennart Magnusson